Märtsikuu tähendab ilumaailmas kiiret hooldusteaega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pediküür.
Pediküür. Foto: Vida Press

Kevad paneb paljudel inimestel hinge särama. Tihti tekib kevade tulekuga tunne, et keha, nägu, juuksed ja küüned vajavad uut algust ja värskust, seega on kevad aeg, mil salongide telefonid hakkavad tirisema, justkui oleks inimesed talveunest ärganud.

Rääkisime kevadistest protseduuridest ilumaailmas ja T&M Ilusalongi omaniku Merilin Markov-Valmiga.

Rääkides kevade tulekust, siis juuksed on saanud räsida, nahk on kuiv, talveunest hakkab ärkama kogu inimkeha. Mis on need esimesed asjad, mida kevade saabudes oma kehale kinkida võiks? 

Nendeks on kreemid. Muidugi on väga raske valida, sest kõik tulevad kogu aeg mingisuguste uute kreemidega välja, aga kindlasti on hea, kui inimene jääb mingitele kindlatele asjadele truuks, sest kõike ei saa järele proovida. 

Praegu on näohooldused ja kogu see valdkond meedia poolt üles turgutatud, inimesed on tänu sellele äkitselt ettevaatlikuks muutunud. Soovitan selliseid kreeme, mis on võimalikult naftavabad ja nahasõbralikud, sest tänapäeval on tohutult palju allergikuid. Kui me räägime igapäevastest šampoonidest, mida me poest ostame, siis nimekiri koostisainetest, mis seal sees on, see on väga hull «gemüüse», kui päris aus olla. 

Iluvaldkonna spetsialistid ja vastutustunne — kas võib öelda, et seda valdkonda kontrollitakse vähe või teevad ka iluspetsialistid tööd lohakalt? Kui palju jõuab sinu kui pikalt ilumaailmas tegutsenud inimese juurde probleemidega kliente? 

Tegijaid on väga palju ja neid tuleb hästi palju ka peale. Kuna meil on olemas selline asi nagu Youtube, siis mul tulevad tegema baaskoolitust küünetehnikud, kes ütlevad, et nad on juba kolm aastat kodus tööd teinud, võib-olla mõni rohkemgi, ja nad ütlevad, et nad on õppinud Youtube’i kaudu. Tüüpprobleemideks on see, et küüned löövad tagant lahti, kliendil näpud valutavad ja püsimeigis on tehtud inimestele haavandid. 

Mul oli üks töö, mida käisin Soomes tegemas, kus 34-aastasel naisterahval olid kulmud ära rikutud. Talle oli kaks korda tehtud, öeldi, et tegijad on professionaalid ja ammu teinud, aga see inimene ütles, et tausta ta ei uurinud. Mõni ei oskagi tausta uurida. Tegime tal kulmud korda ja ta oli väga-väga õnnelik.  

Kas kliendil on õigus küsida ja näha tunnistust, enne kui iluspetsialist talle käed külge paneb?

Hästi populaarseks on muutunud see, et need tunnistused pannakse internetti üles. Pean tõdema, et mul olid ka seitse aastat koduleheküljel diplomid üleval — kohe, kui sain mõne diplomi, panin selle ülesse. Tegelikkus on see, et huvilised loevad küll selle info läbi, aga tunnistusi nad ikkagi ei vaata ja siis nad tulevad kohale ja hakkavad küsima kõiki neid küsimusi, mis tegelikult on kodulehel olemas. See näitab, et süsteem on puudulik. Praegu on populaarseks saanud ka see, et diplomid pannakse seinte peale, aga mul on ka 60 tunnistust mapi vahel, kuna tervet salongi ei ole võimalik täis panna. Mappi saab inimene sirvida nagu ajakirja ja kui tuleb mõni uus inimene, kes küsib mõne diplomi kohta, siis tekib ka teemasid, millest rääkida, sest iga diplomiga kaasneb oma lugu. 

Mida saaks või peaks iluspetsialist kliendile tutvustama?

Iluvaldkonnas peab inimene, kes teenindab klienti, tema vastu aus olema. Mul oli hiljuti juhus, kus minu tuttav pidi minema ühele tähtsale sünnipäevale ja ütles, et kõik asjad on saanud ära teha, aga ripsmete jaoks aega ei leidnud. Siis ta ütles, et vaata mulle otsa ja ütle, kas mu ripsmed on väga jubedad. Kui ma vaatasin talle otsa, siis ma küsisin, et kas ma ütlen ausalt? Ja ma ütlesingi, et sa pead midagi tegema, sellepärast, et kui sul kõik on maksimaalselt tehtud, alustades pediküürist ja lõpetades juuksetutiga, siis ripsmed, see nägu, millega sa otsa vaatad, sellega pead kindlasti midagi ette võtma. Ausus peab klienditeenindajal olema! Nii ongi, et kui naised kevadel tulevad, siis nad tahavad kõike teha, ei ole vaja soovitadagi, sest siis hakkab telefon tirisema, salongid on justkui ellu ärganud.

Loomulikult tahaks kevadel kõiki protseduure ette võtta — milline on see järjekord, millest alustada? 

Järjekorras on ikkagi ennekõike juuksed ja kindlasti kauaoodatud happeprotseduurid, mis siluvad nahka. Ma ise ootan väga seda protseduuri ja soovitan kõigile, see teeb naha väga siledaks ja see esimene kevadpäike hakkab väga kenasti peale, kreem imendub paremini, inimene tunneb ennast palju värskemana. Ütleme nii, et teha tuleks peast kaelani ja inimene tunneb siis, kuidas tema nägu hingab. 

Üldjuhul soovitakse talveäpardused selja taha jätta. Juuksed, kosmeetika, mõni tahab kindlasti väikse jume peale saada. Eesti naistel on millegipärast selline komme, et kes on esimesena on pruun, see on ilus. Tegelikult on praegu moes loomulik nahavärv, mida iseenesest on väga keeruline hoida. 

Kindlasti on hea pediküür, sest hakkavad tulema lahtised jalanõud. On kahju, et Eesti naised on arusaamisel, et kui kevad tuleb, alles siis hakkame rohkem pediküüri tegema. Tegelikult on nii, et pediküür on võib-olla isegi natukene tähtsam kui sõrmeküüned, sest küünte eest nagunii hoolitsetakse. Isegi kui sul ei ole geelküüsi, soovid sa, et su käed oleksid kaunid, aga varbaid kiputakse ära unustama. Küüned on läbi aegade tähtsad olnud. Kui sa leiad õige tehniku, kes paneb küüned peale, siis ega sa neid väga enam ära ei võta. Minul on 16-aastasest saadik küüned peal olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles