Ewert Sundja vähesest tuuritamisest: meil ei läinud selle plaadiga nii hästi, kui me oleks tahtnud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ewert Sundja
Ewert Sundja Foto: Kanal 2

Nädal enne oma suurimat kontserti andis Ewert and The Two Dragonsi solist «Radari» saatele eksklusiivse intervjuu, kus räägib avameelselt enesekindluse leidmisest, süümepiinadega toimetulekust ning bändi käekäigust.

Sinu vastutus ja ülesanne on publikut üles kütta ja luua hea meeleolu saalis. Kui mugavalt Sa tunned ennast selles rollis?

Ma tahaks loota, et see on läinud paremaks.  Esiteks, vanasti me esinesime istudes, siis oli seda ka keerulisem teha. Liikuv persoon on ilmselt kaasatõmbavam kui klaveri taga istuja. Ma arvan, et see ennekõike on üks suur eneseületus mõnes mõttes. Isegi kui sa ei tunne, et sa tahaksid rääkida mõne loo, siis hingad sisse-välja… ja noh räägid mingi loo.

Aga see tähendab ka väga suurt enesekindlust…

Parem oleks, et oleks mingi hea lugu.

Ei, aga tõsiselt. Sel hetkel kui Sa seda lugu räägid, Sa pead olema ilus, šarmantne, kaasahaarav…

Need kolm mul kõik on olemas. (Naerab.) Aga kindlasti. Sellel hetkel kui sa noka lahti teed, siis sa pead ikkagi olema veenev.

Kui suur roll on Sinu abikaasal Kadril selles, et ta ütleb Sulle, et Sa oled ilus, tark ja osav?

Me kodus nagu selliseid sessioone ei tee. Sellega ma tegelen ise üldjuhul.

Kust Sinu hüüdnimi Eevi pärit on?

Ma ei teagi, ma ise hakkasin kutsuma end Eeviks mingil põhjusel.

Ja nüüd kõik kasutavadki seda?

Jah, nüüd kõik kasutavad seda.

Ja Kadri kodus ütleb Sulle?

Eevi. Kui keegi ütleb Ewert, siis ma ikka mõtlen natuke, kas ma olen mingit pahandust teinud või midagi.

Kui aastal 2012 teil oli bändiga kõige kiirem aeg, siis teie perre sündis teine laps.

Jaa, see oli nii huvitav. Ma jõudsin just õigeks päevaks tagasi. Õhtul jõudsin ja järgmisel päeval läksime tegime selle asja ära. Mina muidugi meeletult panustasin sinna (naerab). Aga ma tulin kohale.

Nägid lapse ära ja läksid tuurile tagasi?

Kusjuures oli natuke vist niimoodi jah. Mul on väga vinge naine, kes kahe lapsega, nüüd juba kolmega, hakkama saab ilma hädaldamata. Meil ei ole Kadriga selles osas probleeme olnud.

Aga Sa oled ju inimene. Kui Sa oled pere juurest kaugel ära tuuril, siis Sa ju tunned tundeid?

Loomulikult on seal igatsus ja lähedusevajadus ja kõik need tunded, mis on siis, kui sa oled eemal neist, keda sa väga kalliks pead. Aga mulle tundub, et tuuril lülitan ma ennast natukese teise režiimi.

Süümepiinad jäävad kõrvale?

Kuna ma ei saa mitte midagi nende vastu teha, siis mul on mõttetu neid tunda. See on täiesti ebavajalik tunne. See pigem segab mul toimetamist kui ma mõtleksin kogu aeg, et kuidas ma talle niimoodi teen ja tal on seal Eesti ju kõik nii raske. Nii on. Aga kui tuleb käia, siis tuleb käia. Pärast ma olen jälle kodus. Lõppkokkuvõttes ma arvan, et plussid ja miinused saavad kuskil keskel kokku.

Miks te kolmanda albumiga «Circles» nii vähe tuuritanud olete?

Ma arvan, et meil ei läinud selle plaadiga nii hästi kui me oleks tahtnud. See on ilmselt see aus vastus.

Kui pettunud Sa oled?

Ma ei ole pettunud. Sellised asjad juhtuvad, see on täiesti normaalne. Küsimus ei ole selles, kas sa hakkad põdema oma aasta tagasi tehtud otsuste või töö pärast, vaid mis sa järgmisena teed.

Kas Ewerti ja Draakonite parimad ajad on veel ees või möödas?

Kindlasti ees. Kindlasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles