Jõulukingisoovid paljastavad, kui õnnelik inimene on

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukingisoovid paljastavad kui õnnelik inimene on
Jõulukingisoovid paljastavad kui õnnelik inimene on Foto: SCANPIX

Psühholoogide sõnul võivad jõulukingisoovid paljastada, kui õnnelik tegelikult ollakse.

Need, kes soovivad moekaupu ja tehnika viimast sõna, on märgatavalt õnnetumad kui need, kes neid ei soovi, kirjutab Daily Mail.

Psühholoogid selgitasid, et asjade kuhjamine ei taga õnnetunnet, kuna neist ära tüdinedes vajatakse meeleolu parandamiseks aina uusi ja paremaid asju.

Psühholoogid tegid uuringu, milles palusid 101 mehel ja naisel panna kirja, milliseid tehnikavahendeid ja luksuskaupu nad sooviksid.

Nimekirjas olid ära toodud mobiiltelefonid, digikaamerad, MP-3 mängijad, televiisorid, mängukonsoolid, sülearvutid, autod, disainerrõivad ja ehted.

Ka tuli katsealustel lisada, kas nad on oma seniste asjadega rahul ning kui palju nad tahaksid uusi asju.

Tulemused näitasid, et inimesed jagunevad kaheks: need, kes on oma praeguste asjadega rahul ning need, kes pidevalt tahavad uut.

Asjatundjate sõnul ei teki materialistidel ja rohkem tahtjatel kunagi täielikku rahulolu ja õnne, kuna neid närib tunne, et midagi on kogu aeg puudu.

«Inimesed, kes ei aja taga viimaseid trende ning on rahul ka mitme aasta vanuste masinate ja asjadega, on märgatavalt õnnelikumad ja rahulikumad,» võtsid asjatundjad uuringu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles