Aasta lõpus võib julgelt proovida vampnaise meiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jumestuskunstnik Loore Härmat soovitas aastalõpupidude meigis eelistada pisut värvilisemaid suitsusilmi või tugevamat lainerijoont ning julgelt tumedamat jumestust proovida.

Härmati sõnul oleks praegu trendikas teha meigis pisut värvilisemad suitsusilmad: «Mitte vaid halli, musta ja valgega, pigem kasutada värve – näiteks lillat, rohelist ja miks mitte pronksjat.»

Lauvärvid tuleks sujuvalt hajutada, et vältida teravaid piirjooni. Suitsusilm ei pea aga naise kinnitusel tugev olema, pigem särama. Seega sobib kanda kulmu alla säravat lauvärvi ja liikuv laug eelnimetatud toonidega värvida. «Toonid on natuke tumedamad, mitte nii erksad kui suvel,» lisas ta hooaja meigimaailma soosingute kohta.

Silmameigis julgust ja sära

Kellele sobivad soojemad toonid, võib jumestuskunstniku sõnul kasutada pronksjaid ja pruunikaid toone. Külmade toonide eelistajatele soovitas ta jällegi rohelise või lilla ja sinise varjundeid.

Et roheline silm esile tuleks, võiks kasutada silmameigis lillakaid värve. Siniste silmadega sobivad aga pronksi varjundid või külmematest toonidest roosa. Pruunide silmade puhul soovitas Härmat valida näiteks sinakad toonid. «Valik on suur, aga võib värvidega julgem olla talve poole.»

Pärlmuttertoonid sobivad kasutamiseks neile, kes ehk suitsusilma tegemisel väga vilunud pole. Nende värvidega sujub ettevõtmine kergemalt, kuna säravad lauvärvid on paremini hajutatavad.

Jumestustoodete valikust võib hetkel leida palju säravaid lainereid, mida on ka mitmevärvilisi. Härmati kinnitusel püsivad need hästi ja sädelus sobib katma veidi ebaõnnestunud musta lainerijoont.

Seega võib silmameigis pidude lemmikutena välja tuua kaks varianti. Suitsusilmad – millele võib lisada lainerijoone või värvida ripsmed tugevalt ja soovi korral panna ripsmetutikud. Teiseks: väga glamuurse meigi soovijatele paksem lainerijoon, mille peale kanda särav lainerijoon – lauvärviga tasub jääda sel puhul tagasihoidlikumaks.

Pidudeks sobib «saatusliku naise meik»

Kuna jõulupidudel on naiste tualetid ja ehted julgemad ning soengud pidulikumad, siis sobib jumestuskunstniku hinnangul ka tavapärasest veidi säravam ja tugevam meik teha.

Näiteks sobib selleks puhuks Härmati sõnul ka vampnaise meik. Tugeva lauvärvi puhul ei tasu seega karta tumedaid huuli – näiteks tumelillat, pruunikat või tumepunast tooni, et saada «saatusliku naise meik». Suitsusilmadega on kindla peale minek, kui teha õrnad roosad või beežikad huuled – jätab värske ja noorusliku mulje.

Hea näonaha omanikel soovitas naine ka põskedel läikeid kasutada. Pidudeks sobivad erinevad särapulbrid, mida põsesarnadele hajutada. Julgematele-noorematele on valikus suureteralised ning aimatava kuma jätavad peenemad pulbrid. «Jäävad fotol efektsed, hakkavad erinevate valguste käes peegelduma ja panevad näonaha kaunisti särama,» kiitis Härmat.

Talveks meigialuskreem ja paksem jumestuskreem

Kui üheks hooaja hitt-tooteks on säravad lauvärvid, siis külmal ajal on au sees ka paksem jumestuskreem, mis katab probleemsemad piirkonnad, ja meigialuskreemid. Viimane tagab asjatundja kinnitusel püsiva jumestuse ning mitmetunnised peodki saab ilusti peetud.

«Kindlasti võiks kunstripsmeid kasutada,» lisas Härmat. Lastes end meigikunstnikul peoks üles lüüa, võib ise ripsmed kaasa osta, kuid naise sõnul pole nende iseseisvalt paigaldamine kuigi keeruline. «Algul niisama proovida ja kui juba käpas on, siis saab peoõhtul ka hakkama.»

Leidub nii säravate kaunistuste ja litritega kunstripsmeid, kui ripsmetutikud tagasihoidlikuma tulemuse soovijatele.

Võib teha ka täiesti naturaalse meigi, kuid sel juhul tuleks aluspõhi korralikult viimistleda, rõhutas jumestuskunstnik. Ta märkis, et tihtipeale kiputakse talvel värvima silmad ja huuled, kuid tähelepanuta jätakse meigipõhi, mistõttu jätab kehvemapoolse näonaha puhul tulemus soovida.

Kui aluspõhi on hästi tehtud, sobib silmadel ja huultel kasutada mahedamaid toone või rõhutada tugevama värviga vaid üht elementi.

Kuna meigitoodete valik on väga lai, siis lõpuks tuleb naistel jumestuse valimisel usaldada iseenda arvamust, tähendas Härmat. «Ei pea ainult jälgima moetrendi, vaid mis jääb ilus ja mille inimene välja kannab – see on tähtis.» Lisaks oleneb glamuursema või tagasihoidlikuma jumestuse eelistamine temperamendist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles