UKs võib teles kasutada tootepaigutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Bondi-osatäitja Pierce Brosnan ja filmisaagast tuntud automark Aston Martin
Endine Bondi-osatäitja Pierce Brosnan ja filmisaagast tuntud automark Aston Martin Foto: SCANPIX

Suurbritannia institutsioon Ofcom, mille funktsioonid sarnanevad meie konkurentsiameti omadele, lubab järgmise aasta veebruarist tutvustada brände raha eest erinevates telesaadetes.

Tootepaigutust  (i. k procuct placement) võib kasutada teleseriaalides, spordisaadetes, meelelahutussaadetes ja filmides, kirjutab Marketingweek.

Tootepaigutus jääb keelatuks lastesaaadetes, uudistesaadetes ja kõigis Suurbritannias toodetud saadetes, mis käsitlevad välissündmusi, tarbijakaitseküsimusi ja usuelu.

Tootepaigutuseks peetakse äratuntavate toodete eksponeerimist keskkonnas, kus teleprogrammi tegevus aset leiab. Tootepaigutus, mille eest maksjad usuvad, et see mõjub tavareklaamist paremini, muutus populaarseks 80ndatel.

Tootepaigutamise keelu alla jäävad tubakatooted, alkohol, väikelastele mõeldud piimatooted, relvad, eskortagentuuride teenused, ravimid ja hasartmängude brändid. Samuti ohtralt rasvu, soola ja suhkrut sisaldavad toidud ja joogid.

Samuti sätestab Ofcom, et tootepaigutus ei tohi rikkuda programmitootjate ajakirjanduslikku sõltumatust. Teleprogrammi algul ja lõpul tuleb näidata vaatajale ka spetsiaalset logo, et saade sisaldab makstud tootepaigutust.

Viimasel ajal on kõnealusel teemal tähelepanu pälvinud televisoonis laulutalente otsiva saate kohtunik Simon Cowell, kes suure mõnuga joob saate ajal vedelikku Coca-Cola logoga klaasist. Samuti on viimased Bondi-filmid lausa kubisemas tootepaigutusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles