La La Ladies - naiselikkuse triumf!

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolm särtsakat kaunitari on kihutanud komeedina Eesti muusikataevasse. Kethi, Inga ja Diana trumbiks on üle võlli positiivne laeng, mis kangutab kaasa tantsima ka kõige unisema eestlase. 

Lisaks vitaalsele vokaalile ja graatsilistele tantsunumbritele erutab vaatajate-kuulajate meeli ka trio efektne ilu. La La Ladies on eheda naiseliku glamuuri elluäratajatena lausa stiiliikooni staatuses. Kas seda säravat ja supernaiselikku look’i saaksid teisedki järele teha?

Foto: Sander Ilvest
Foto: Sander Ilvest Foto: AFP / Scanpix

Kethi Uibomägi, Inga Tislar, Diana Varik ootavad mind Stuudio 7 suure vana kooli peegli ees. Tunne on selline, nagu oleks see tavaline lõbus eelpidu sõbrannadega, enne väljaminekut. Nii soojad, heatujulised ja avatud on nad! Naerupall oleks justkui kogu aeg õhus hõljumas, et siis suvalisel hetkel meloodilise heliredelina valla pääseda. Sest lauljataride naer kõlab tõesti ägedalt. Samuti panen tahes-tahtmata tähele, et kolm artisti on ka ilma meigita väga ilusad. Kuid see selleks, täna keerame me 50ndate stiilis pin-up look’iga looduslikule võlule veelgi volüümi juurde, nii et see ka saja meetri taha saali paistaks. «Me oleme muide, reaalselt ka aknapeegelduse peal meiki teinud,» ütleb Kethi lõbusalt. Kaunitarid saavad oma vinge lava-look’iga mängleva kergusega iseseisvalt hakkama ning õpetavad ka Elustiili lugejatele, mismoodi kõrgläikes glamuuri meisterdamine käib. Esmalt uurime aga välja, mida kolm tõeliselt pilkupüüdvat leedit ilust, tähelepanust ja naiseks olemisest arvavad.

Mis on parim osa naiseks olemise juures?

Inga: Naistel on sada nägu! Kui sul on hea meik, siis otsekohe tunned ennast hästi. Aga ka oma loomulikku ilu tuleb osata näha ja seda ei tohi ära unustada!

Kethi: Me saame meigi ja riietusega oma erinevaid külgi esile tuua. Kui mehel on ikka väsinud nägu, siis ei varja seda kuidagi ära, aga naised küll. Ma ise pean naise trumbiks juukseid – naise energia koguneb neisse ja jõud ka. Kui ikka tšahh! viskad oma juuksed üle õla, on mehed alati võlutud.

Mis meestele meeldib?

Kethi: Minu kallim ütleb: «Mulle nii meeldib, kui sul on silmaotsad tehtud (laineri kohta) ja punased huuled! Ja lahtised juuksed!» Kui ma oma elukaaslasega alles tutvusin, kohe paitas ta mu juukseotsi.

Inga: Üks asi, mida ma võin kindlalt öelda – tavaelus ehmatab tugev meik mehed ära. Neile meeldib loomulikum ilu.

Diana: Mehed hindavad ilu, aga nad ei taha näha iluprotseduure. Nad ei taha teada, kuidas sa huuli värvid või jalgu raseerid.

Kethi: Minu mees just sätib end minu juurde vaatama, kui ma meigin – et nii huvitav on!

Foto: Erlend Štaub

Meigiga või ilma, kuidas on parem olla?

Diana: Kui eneseusku ei ole, siis meigist seda ka ei saa. Aga kui on, siis meik annab seda veelgi juurde! Mina olen enamasti tegelikult ilma meigita, tahan olla just selline, nagu ma olen.

Kethi: Hea meik väga äge, aga endaga tuleks rahul olla ka siis, kui sul pole kümme meetrit ripsmeid küljes ja hullult modelleeritud nägu ees.

Diana: Vene mehed ütlevad – vii naine sauna, enne kui ta kätt palud!

Kethi: Ära sa nüüd unusta, et meil on mitu nägu. Üks on La La Ladiese nägu, aga hoopis teine see, kui ma olen kontoris, ägedad prillid ees. Või kallimaga kodus. Just see, et meil on mitu elu, ongi äge! Et on lava-Kethi ja kodu-Kethi. Mitu erinevat elu korraga!

Inga: Meigiga on nagu kõrgete kingade jalgapanemisega – tekib mingi enesekindlus, võim, naiselikkuse võim!

Kethi: Kui sa oled papud jalas ja nunnu, siis keegi ei võta sind isegi tõsiselt. Meik aitab samamoodi ennast maksma panna.

Mis on peamised jumestusvead, millest hoiduda?

Kethi: Süsimustad imelikud kulmud on väga ebaloomulikud – neid vaatan küll, et miks? Samuti küünepikendused, mingi suured konksud ja sada kristalli. Ja solaarium, see on nii out! Miks solaarium, mingi kärsatamine, valge nahk on sada korda ilusam!

Inga: Minu jaoks on kulmud väga tähtis osa näos – isegi kui ma meiki ei kanna, siis kulme ma ikka kujundan, need annavad näole raami. Aga kui sa teed need üle või liiga tumedad, siis see on küll õudne!

Diana:  Kõike saab teha hästi või halvasti. Minu meelest tänapäeval kehtib tõde, et kui on tume silm, siis tee hele huul ja vastupidi! Mis siis, et meie laval rõhutame mõlemat. (Kõik naeravad, reeglid ongi selleks, et neist ise rõõmsalt üle astuda!)

Diana: Huuleläiget pannakse liiga palju, rääkides suu kleebib. Teed suu lahti ja sinna venib mingi huuleläikesild, see on ikka ka päris hirmus vaatepilt! Ja meigi alla see küll ei käi, aga minu meelest on õudne, kui inimesed kannavad oma kehakujule mittevastavaid riideid. Sa ei pea ju selga ajama asja, mis pigistab! Sa ei pea ju alati oma ihu näitama selleks, et seksikas olla!

Foto: Sander Ilvest

Foto: Sander Ilvest

Kuidas te ise nii suurepärases vormis püsite?

Kethi: Mina joon vett hästi palju. Trenni me tegelikult üldse ei tee. Ma võin täitsa ausalt öelda, et võtsin hiljuti ühendust eratreeneriga, et end rohkem toonusesse saada.

Inga: Lava ongi meie trenn!

Mis on tähtsam, glasuur või sisu?

Kethi: Minu jaoks on kogu selle glamuuri ja litrisära sees väga tähtis, et ma kunagi ei unustaks, kust ma tulen. Minu Setomaa veri, Lõuna-Eesti lihtsus, siirus ja maalähedus. Ma ei taha, et see põhiosa minust kunagi kaoks.

Inga: Mulle on oluline kiire elutempo juures leida aega oma kallitele inimestele ja iseendale, see aitab  stressist väljapoole jääda. Olla positiivne ja rõõmsameelne: andes teistele armastust, saad seda ka ise vastu! 

Diana: Minule on kõige tähtsam inimlikkus, teiste aitamine …

Kethi: Diana on meil hästi usaldusväärne. Ta ei lase endale palju inimesi ligi, aga pääseda tema usaldusringi – selle nimel tasub pingutada!

Kas ilus naine on kerge olla, suplete komplimendisajus?

Diana: Ilusatele tüdrukutele tihtipeale ei öeldagi komplimente, kuna arvatakse – sa ju nagunii tead, et sa oled ilus, mis seda ikka enam öelda.

Kethi: Ma ka nõus, et kõik arvavad – ah, sa nagunii tead! Äkki lähed veel uhkeks. Ja siis keegi ei ütlegi. Täitsa kurb ju! Kadedusest muidugi ka, mida silmapaistvam inimene oled, seda rohkem pead kadeduse pärast kannatama.

Diana: Pigem olen märganud eelarvamusi ilusate suhtes. Tegelikult on see suur viga. Mõni blond kaunis nukuke on nii tark, lõpetas ülikooli cum laude!

Tähelepanu – osa naisi vajab, aga veel rohkem kardab seda. Teie olete tähelepanuga harjunud, mida see annab?

Kethi: Kõik algab enda peast. Kui sa tunned end oma kestas hästi, siis on tähelepanu mõnus. Me ju elame ühe korra, miks mitte elust täiel rinnal rõõmu tunda!

Minu meelest Eestis on küll iga naine väga ilus, kui ta end isegi natukene sätib. Selle üle võiks uhke olla, et oled naine! Kui oled sündinud paabulinnuna, tasub oma tiivad välja sirutada.

Inga: Igas inimeses ju midagi unikaalset ja ilusat. Midagi, mis on tema trump, on küll igas naises. Minu meelest tasub rõhutada just seda, mida on sinus erilist!

Diana: Mulle hullult meeldib tähelepanu! Aga laval saadud aplausist hoopis rohkem hindan ma seda, mis lähedastelt tuleb, mida mu kallid minust arvavad. Hea tagasiside nendelt on ikka täiesti võitmatu energia!

Kethi: Kõige parem tagasiside on aus ja julge, kui inimesed ütlevad välja, mida päriselt asjadest arvavad. Mina olen vahel selline pehmo – tahan, et kõigil teistel oleks hea, ja unustan ennast päris ära, aga see ei toimi. Enda vastu tuleb aus olla, siis tuleb ka sisemine jõud!

Tähelepanu on kütus. Kui inimesed elavad kaasa. Või ema helistab ja ütleb – kuule, sa olid jube tubli! Või sõbrad toovad meile otse enne lavale minekut telemajja vastlakuklit. Aga kõige kallim on mulle nende inimeste armastus, kes on mind näinud paha tuju ja palavikuga, pea sassis, ja teevad mulle pai ka siis!

Foto: Sander Ilvest

Diana ruumiline põhi

Diana Varik on leedidest kõige konkreetsema natuuriga. Põhja maalimisele läheneb ta ratsionaalse enesekindlusega ning ajutiselt lapilisena paistev näomaaling teda verest välja ei löö. «Põhi peab olema hästi püsiv ja mulle on oluline ka nahasõbralikkus! Esmalt kasutan Smashboxi baastoodet. See tasandab ja silub.» Eestis sarja ei müüda, kuid kaunitarid pole kadedad oma saladusi avaldama – Soome ja Rootsi laevadel on toode saadaval. Jumestuseks läheb näole Jane Iredale’i mineraalne BB-kreem kahes toonis. Hele silmade alla, laubale ja lõuale, tumedaga annab Diana näole ruumilisust – joonistab välja põsesarnade alused lohud, lauba küljed ja võimendab skulptuurseid varjukohti. «Me möllame laval ikka väga palju ja higistame korralikult. Sa ei saa kasutada mingit jama, see on nahale hullult tappev! Mineraalmeik on vastupidi väga nahasõbralik ja peab ülihästi vastu.»

Hajutamiseks kasutab Diana uue aja iluufot. «Beautyblender on võrratu asi! See tuleb esmalt märjaks teha, siis saad kõik täiesti loomulikuks hajutada. Alguses ma seda trikki ei teadnud ja imestasin, et miks seda asja kiidetakse, üldse ei tööta ju. Aga nüüd kiidan ise ka.»

Meigi fikseerimiseks kannab Diana näole mineraalpuudrit. «Tupsutan kenasti kinni. Tasub tähele panna, et jumestuskreem oleks ühtlane – kui see on nahavagudesse läinud, siis esmalt silu ära ja siis alles kinnita.» Kaunilt ruumilisele põhjale tulevad hiljem veel põsepuna ja helendused põsesarnadele.

Foto: AFP / Scanpix

1. Bautyblender original (naturaalkosmeetika.ee) 16.95

2. Smashbox Photo Finish Primer (shopping.tallink.com) 27.90

3. Pupa Dot Shock põsepunapärlid 18.40

Foto: Sander Ilvest

Inga kelmikad silmad

Inga Tislar viskab alustuseks lustakalt, et tema meigikogemus on umbes sama pikk nagu La La Ladiese liikmestaatus. «Eks siis tuli ruttu trikid selgeks õppida. Aga selle sabakese lainerijoone lõpus teen vahel viisteist korda üle, niikaua kuni rahule jään. Nii et kui sul ei tule kohe välja, ära muretse – see on täiesti normaalne,» naerab kaunitar.

Inga eelistus on loomulikud pruunikad toonid, mis toovad hästi esile tema ainulaadsed silmad – üks neist on merevaigukarva, teine sinakashall. «Nagu näha, eelistan ma säravaid toone,» märgib Inga ja kannab esmalt üle lau heledaima tooni, seejärel varjutab keskmise pruuniga kulmuluu ja lõpetuseks rõhutab silmanurka. «Laierijoon on kohustuslik, teeb silma kassilikumaks ja pin-up-stiil on meie võtmesõna. Naise relvad on ju lainer, punane huul ja kontsaking!»

Ripsmete rõhutamiseks läheb käiku Karaja tušš, mis püsib veatult, aga tuleb maha 38kraadise veega. «Lähed lihtsalt duši alla ja ei mingeid pandasilmi, nii mõnus!» Pilku võimendavad kunstripsmed, viimaseid Inga just mugavaks ei hinda, aga «ilu nõuab ohvreid». Alalau raamib Inga hallika pliiatsiga. «See Art Deco pliiats on mu ema oma. Usu või mitte, aga ma ise pole veel ühtegi pliiatsit ostnud!»

Foto: AFP / Scanpix

1. BeYu loomulikes toonides lauvärvipalett 10.-

2. Karaja Jet Black, must silmalainer 15.-

Foto: AFP / Scanpix

Kethi mahlakad huuled

Kethi Uibomägi naerab palju ja siiralt. Kui osa inimesi peavad naeratamiseks pingutama, siis tema puhul näivad asjad käivat vastupidi – särav naeratus on loomulik olek ja näo tõsiseks tõmbamine nõuab tegelemist. «Huuled on mu lemmikosa näos, sellised mahlased huuled. Mulle meeldib neid rõhutada.» Katsetamise käigus on Kethi välja selekteerinud ka parima-püsivaima lavahuulepulga.

«Karaja Wonder Fix – see on täiega hea! Mikrit ei määri, mitte kusagile ei lähe. Ja ma ei tunne, et see huuli kuivataks. Aga pärast õige vahendiga tuleb ilusti maha. Meil on niimoodi ka olnud, et huulepuna hakkab mikri peale ja pärast särad laval ringi, flirdid ja naeratad, aga omal on punane mikrofoni ruudustik näos!» Kõik lady’d naeravad kõva häälega kaasa. «Meestele meeldib punane huulepulk ja selle huulekaga on nii – kui annan kallimale musi, ei jää talle näkku punaseid plekke.»

Kethi piiritleb esmalt huuled hoolikalt püsiva pliiatsiga, seejärel läheb otse suule vedel püsiv huulevärv ja lõpetuseks on tal veel oma kavalus. «Näpp peab alati suust läbi käima, siis ei lähe hambad punaseks.» Kindlalt peal püsiv huulepuna annab väga mõnusa, stressivaba ilu. Saad südamerahus laialt naeratada ja elust naisena täiel rinnal rõõmu tunda!

Foto: AFP / Scanpix

1. Karaja Wonder Fix, toon nr 14, 17.-

2. Karaja Perfect Lip Liner, toon nr 1, 14.-

Foto: Erlend Štaub

Foto: Andrei Ozdoba

Copy
Tagasi üles