Erika Salumäe vaimustus Eesti moekunstist

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Erika on särav sporditäht, aga lisaks hea maitsega stiilne ja särav daam. Koos oma kuueteistkümneaastase tütre Sirliga Eestis käies eelistasid nad kanda Eesti moekunstnike loomingut.

Foto: Eero Vabamäe

foto: Eero Vabamägi

Olümpiavõitja, inspireeriv spordilegend ning kena eesti naine Erika Salumäe lendas peale pikka eemalolekut kodumaale, et vastu võtta riiklik spordi elutööpreemia. Hispaania päikese all harjunud sporditähel tuli sisse elada meie jahedatesse talvemeeleoludesse. Mida väärikal auhinnatseremoonial ja teistel avalikkuse tähelepanu all kulgevatel kohtumistel selga panna?

Erika valik langes Eesti kohalikule moekunstile, lemmikuteks osutusid Embassy of Fashioni moemajas tegutsev Aldo Järvsoo ja Baltika moekollektsioon Ivo Nikkolo.

Aldo disainitud mustvalge kontrastse pepitamustriga ja modernselt lihtsa vormiga seeliku ja jaki komplekt istus olümpiasangari sportlikul figuuril, justkui olekski see tema järgi õmmeldud.

«Oo, see olen täpselt mina! See Aldo kleit on seljas nii uskumatult mugav ja pehme. Väga äge disain, kõik on väärikas, aga täiesti isikupärane. Ja selle krae ma jätangi niimoodi püsti, eks ole?»

Teinegi valitud komplekt oli mustvalges gammas, Ivo Nikkolo bukleejakk pitsilise kleidiga.

Erika konkreetse ja kontrastse olemusega sobivad enim puhtad toonid – must, valge ja killuke punast. Erika näeb võrratu välja, sportlikku rühti ja head vormi pole suutnud räsida ei raskused ega tervisemured. Hea jume on igapäevase päikese teene, särav naeratus aga positiivse mõtlemise tulemus.

Erika tütar Sirli soovis kanda sinist kleiti ja leidis ideaalselt istuva mudeli Ivo Nikkolo kevadkollektsioonist. «Oo, see meeldib mulle väga! Nii mugav ja täpselt minu keha järgi. Oi, siin on isegi taskud olemas,» oli noor daam oma peegelpildiga äärmiselt rahul.

«Ma läheksin selle komplektiga igale poole – koolilõpupeole või ükskõik mis üritusele.»

Sirli proovib muu hulgas näiteks Montoni põnevaid geomeetrilisi printe ja Riina Põldroosi drapeeritud kleite, aga sinise komplektiga tekib hetkega tõeline hingesugulus. «Väga hea värv, paneb su silmad särama,» lisab ema kõrvalt tunnustavalt.

Foto: Eero Vabamäe

foto: Eero Vabamägi

Erika kannab Aldo Järvsoo bukleekleiti ja samast kangast jakki. Komplekti täiendavad Högli kingad ja Vogue’i sukad (Kaubamaja kingamaailm)

Sirlil on seljas Ivo Nikkolo printsessilõikeline kleit ja sama tooni jakk, Peter Kaiseri kingad ja Oroblu joonega sukad (Kaubamaja kingamaailm)

Sirli on veidi pehmemate näojoontega ja emast suurem värvisõber, ehkki selged toonid sobivad temalegi. Värsked värvid aga võidavad sel korral mustvalged harmooniad.

Erika ja Sirli on mõlemad tugeva karakteriga daamid, kelles on nii klassi kui krutskeid. Keskpärased rõivad või läbimõtlemata valikud poleks nende väärilised, kuid Eesti moekunsti värvikamate autorite looming sobis suurepäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles