Kumul on täna sünnipäev, seda ei juhtu iga päev

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumu uus püsinäitus «Konfliktid ja kohandumised. Nõukogude aja Eesti kunst (1940–1991)». Fotol kuraator Anu Allas seismas Ludmilla Siimu maali «Kollane valgus» taustal.
Kumu uus püsinäitus «Konfliktid ja kohandumised. Nõukogude aja Eesti kunst (1940–1991)». Fotol kuraator Anu Allas seismas Ludmilla Siimu maali «Kollane valgus» taustal. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Kumu saab täna kümme. Kas tõesti kümme, arutasime kolleegiga. Küll aeg ikka lippab. Nagu 20 aastat oleks Kumu olnud. Kas see on hea või halb, et arvaks nagu rohkem, arutame kolleegiga edasi. No ikka vast hea, jõuame ühisele nõule, järelikult pole ära tüüdanud.

Ühtlasi muutub ka muuseumi neljanda korruse püsiekspositsioon. Kuraator Anu Allas on koostanud näituse «Konfliktid ja kohandumised. Nõukogude aja Eesti kunst (1940–1991)». Näitusele sisse astudes kohtume uhke sotsrealismiga ja välja astudes jätame hüvasti juba ambivalentsema olekuga postmodernistlike maalikunstnikega – niimoodi viib tee läbi ruumi ja aja. 

Võrreldes eelmise ekspositsiooniga on lisandunud foto- ja videomaterjali pluss mõned ajastule mäluperspektiivist tagasivaatavad tööd – näiteks Kristina Normanilt, Marge Monkolt ja vene rühmituselt Chto Delat?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles