Purjus alaealised jätsid alkoholimürgituses 13-aastase neiu lumehange

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tervis.ee

Raplamaal noorte pidu kontrollima läinud politseinikud leidsid eest 18 joobes alaealist, kes olid eelnevalt oma alkoholimürgistusega alaealise kaaslase maantee äärde lumehange abitusse olukorda jätnud, vahendab Seitsmesed Uudised. 

Foto: Tervis.ee

Politsei sai reedel, 12. veebruaril kell 22.42 teate, et Raplamaal Ristimäe puhkekeskuse lähedal vajab meedikute abi alkoholimürgistuse kahtlusega 13-aastane neiu.

Lisaks sellele jõudis politseini info, et puhkekeskuse võivad olla pidutsemiseks rentinud kaks noorte seltskonda.

Politsei suundus infot kontrollima ja peopaika saabumise ajal oli seal hinnanguliselt 60 noort nii Raplamaalt kui ka kaugemalt. Enamik noortest oli tarvitanud alkoholi. 

«Politseinikele avanenud pilt peolauast ei olnud kindlasti traditsiooniline. See oli kaetud eranditult alkoholiga ja süüa ei olnud neil noortel inimestel varutud midagi. Kui alkoholi kõrvale ei ole suutäitki süüa kõrvale võtta, on alkoholimürgistus noores organismis väga kiire tekkima,» sõnas Rapla politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jaan Aas. 

Piduliste kontrollimisel selgus, et seltskonnas viibis kokku 18 alaealist, kes olid tarvitanud alkoholi. Joobes alaealised toimetati isikuandmete kontrolliks politseijaoskonda, kuhu neile vanemad järgi kutsuti. Aasa sõnul on politsei eesmärk muuseas välja selgitada see, kuidas alkohol alaealisteni jõudis. 

Foto: Tervis.ee

«Tõeline murekoht on siiski pidutsenud noorte enda suhtumine. Varasemalt oma sõpradega koos olnud tütarlaps viidi peokohast eemale, maantee äärde lumehange kiirabi ootama. Enda sõnul arvasid noored, et peokohta abi kutsudes võib see nende peo rikkuda. On tõsine probleem, et karistuse kartuses jäätakse oma kaaslasi abitusse olukorda. See ei tohiks nii olla,» selgitas Aas öösel toimunu ohtlikkust. 

Politsei soovitab lapsevanematel kodudes vestelda noorukitega alkoholi tarvitamisega kaasnevatest ohtudes ja sellest, et juhul, kui noored on alkoholi tarvitanud ning toimunud on õnnetus, peab julgema abi kutsuda.

«Hädaolukorras ei tohi hirm võimaliku karistuse ees üles kaaluda lähikondlase elu või tervise päästmist,» ütles Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles