Kallimaga kokku kolimine: kuidas teise asjadega hakkama saada?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolimine.
Kolimine. Foto: SCANPIX

Oled lõpuks otsustanud kallimaga kokku kolida, aga kui asjade lahtipakkimiseks läheb, kohtuvad kaks justkui võitlusväljal. Kuidas leida ühise kodu sisustamisel ühine keel?

1. Hoidu solvavatest kommentaaridest

«Värvipime oled või? See on ju nii kole!» Kas sina tahad, et keegi sinu asjade kohta nii ütleks? Nii et hoidu solvangutest, ole viisakas ja katsu pigem rõhutada, et öeldu on vaid sinu isiklik arvamus. Igaühel on oma maitse, pea seda meeles.

2. Vali oma lemmikud, mis peavad jääma

Kahe kodu ühendamisel tuleb millestki paratamatult loobuda. Valige mõlemad oma lemmikasjad, millest te mingi hinna eest loobuda ei kavatse. Mõelge aga hästi läbi, mille te mõlemast korterist alles jätate: kasulik on otsustada paremas seisukorras ning pigem suurema sohva või voodi kasuks, sest nüüdsest olete ju kahekesi.

3. Alustage asjadest, mis mõlemale meeldivad

Nii olete läbirääkimisi alustanud positiivsel noodil: näiteks olete ühel nõul, et elutuppa tuleb just see kollane diivan.

4. Tehke kompromisse ja kokkuleppeid, miksige stiile

Võibolla sulle ei meeldi see kummut – mis oleks, kui värviks üle? Või viskate mõne vana asja minema ja ostate uue – sellise, mis meeldiks mõlemale. Kombineerige stiile ja pidage meeles, et nüüdsest on see mitte minu või sinu, vaid teie mõlema ühine kodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles