Toidud, mis tõstavad meeste suguvõimet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuni pool keskealistest ja vanematest meestest kannatab erektsioonihäire all. Peale sinise tableti kiirabi võib aidata selle häda vastu ka toitumisharjumuste muutmine.

Väljaandes American Journal of Clinical Nutrition avaldati Harvardi ja East Anglia ülikoolides tehtud uuring, millest selgub, et erektsioonihäiret esineb vähem neil meestel, kes söövad rikkalikult flavonoide sisaldavaid toitusid. Risk on veelgi väiksem neil, kes teevad lisaks regulaarselt trenni, edastab Fox News. 

Uuringus osales üle 25000 keskealise mehe, kellelt koguti andmeid alates 1986. aastast. Peamiselt uuriti, kui hästi on mehed võimelised saama ja hoidma erektsiooni, millega on võimalik vahekorda astuda. Uuringu kestel kurtis erektsiooniprobleeme 36 protsenti meestest. Andmete analüüsist tuli välja, et erektsioonihäire esinemissagedus oli 9-11 protsenti vähenenud neil, kes tarbisid toitu, milles on palju flavonoide. 

Flavonoidide kasu oli suurem (eriti noorematel meestel) juhul, kui söödi kolme tüüpi flavonoide: antotsüaniine, flavanoone ja flavoone. Neid leidub näiteks maasikates, mustikates, punases veinis, õuntes, pirnides ja tsitruselistes. Koguste poolest pole neid vaja süüa rohkem kui mõni kord nädalas. 

Kombineerides regulaarse treeningu flavonoide sisaldavate toitude söömisega, saab vähendada erektsioonihäire tekkeriski kuni 21 protsenti. 

Uuringu autorite sõnul on võib olla erektsioonihäire märk veresoonkonna funktsiooni probleemidest, mis annab võimaluse ennetada südamehaigusi, südamerabandust ja isegi surma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles