Tõendamata ravivõtete paljastamine tõi ELi ajakirjanduspreemia

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Liidu (EL) tervishoiuteemalise ajakirjanduspreemia võitsid kaks Itaalia ajakirjanikku, Gianluca Ferraris ja Ilaria Molinari ajakirjast Panorama oma ühiselt kirjutatud artikli «Varastades lootust» eest.

Võiduartikkel juhib tähelepanu «tervenemiskliinikutele», kus haavatavas olukorras olevatele kroonilisi haigusi põdevatele patsientidele pakutakse kalleid, kuid tõendamata ravivõtteid.

Teise koha sai tšehhi ajakirjanik Lucie Hášová Truhelková oma organidoonorlusest rääkiva artikli «Armastus elab neerus» eest. Kolmandaks tulid Taani päevalehe Berlingske Tidende ajakirjanikud Kasper Krogh, Morten Crone, Line Holm Nielsen ja Jesper Woldenhof oma artikliga «Suur läbikukkumine», mis räägib ühe inimese püüdlustest tervishoiusüsteemi muuta.

Selle aasta konkurssi iseloomustas nii konkursi tingimustele vastavate artiklite kui ka osalevate ajakirjanike arvu märkimisväärne kasv. Osales 438 ajakirjanikku kõigist 27 liikmesriigist, mis on 44 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Kokku esitati 745 artiklit, mis on 60 protsenti rohkem kui mullu. 27 finaali valitud artiklit hõlmavad laia küsimusteringi, mis on osa kampaaniast «Euroopa patsientide heaks». Sealhulgas käsitletakse selliseid teemasid nagu organidoonorlus, patsiendi ohutus, H1N1 gripipandeemia ja piiriülene arstiabi.

Eestist kandideeris preemiale Silja Paavle Õhtulehest.

ELi tervishoiuteemalist ajakirjanduspreemiat ja kampaaniat «Euroopa patsientide heaks» rahastab ELi terviseprogramm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles