Ilutrendid, mis 2016. aastal võimust võtavad

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näohooldus.
Näohooldus. Foto: Vida Press

Moe kohta on öeldud, et see on kiiresti riknev kaup või nähtus, mis ei püsi hetkegi paigal. Kuigi mood võib püsida pikalt muutumatuna, võib see niisamuti igal hooajal uued trendid pildile paisata. Erandiks pole ka ilumaailm. 

Usutlesime T&M Ilusalongi omanikku ja tunnustatud iluspetsialisti Merilin Markov-Valmi, mis ootab ilu ihaldavaid naisi alanud aastal ees. 

Millised uued suunad ootavad ilumaailma aastal 2016?

Märksõnaks oleks naturaalne ja puhas olek.

Millised värvitoonid ja mustrid on moes uuel aastal just küünetehnikute maailmas?

Küünetehnikute põhivärvid, mis peavad sahtlis olema, on hetkel: naturaalsed/pastelsed metallivärvid; mustad, sinised ja kroomküüned. Moodi on väga tulnud ka uutmoodi mahuline disain. Küüntekunst on arenenud juba nii kaugele, et pannakse kokku erinevaid disaine. Enamjaolt töökoht enam ei kirjuta ette seda, millised küüned peavad tööpostil olema. Kindlasti on see rohkem sisetunde küsimus.

Mis on eesoleva aasta kuumem meigitrend?

Ringi vaadates on näha 1990-ndate aastate hõngu. Moes on kergelt pruunid, beežid, matid toonid. Meik ei pea olema perfektne, kuid olema peab puhas, särav meigipõhi. Trendiks on tervisest pakatav välimus ehk highlighter — heledat valgust peegeldav välimus.

Kui rääkida juustest, siis millised soengud, lõikused ja värv on 2016. aastal enim moes?

Sellel aastal võiks juustega palju mängida, moes on lokid, loomulikud lained, kohevad soengud. Küsimus on selles, kui palju moega kaasas käia.

Milline kulmukuju on sellel aastal moes, kas paksud ja tihedad kulmud või on tulemas mõni eriline trend?

Kulmudele on naised viimasel ajal hakanud aina enam ja enam tähelepanu pöörama. On aru saadud, et kui kulm on kaunilt nähtav siis on ka nägu nähtav. Koduperenaised on hakanud tihedamini käima kulmude korrigeerimises, mis püsib peal kusagil kaks nädalat, seejärel vajavad kulmud uuesti hooldust. Sellele on alternatiiviks püsimeik, mis kestab 1-2 aastat. Kõige olulisem  kulmude juures on siiski naturaalsus. 

Kas püsimeik hakkab populaarsust koguma?

Püsimeik on meil tipus. Tegijaid on seinast seina ning neid on ilmunud palju, kuid tehnikuid, kes hästi teevad, võib Eestis võib kümne näpu peal üles lugeda, kui veel mõned näpud appi võtta. Kõik need, kes on käinud esimese satsiga endale püsimeiki tegemas, oskavad nüüd teadlikumalt valida, kelle juurde edaspidi minna. Selleks, et püsimeigiga naturaalseid kulme saavutada, peab olema palju õppinud ja kindlasti peab olema ka kätt. Praegu aga on populaarsed kulmud karvatehnikas.

Kuidas muuta 2016 parimaks aastaks just enda naha jaoks? Milliseid uusi nahahooldusnippe või -vahendeid on oodata?

Tänu ilmamuutustele soovitaks teha palju maske. Näonaha koorimine on kogunud populaarsust ning eriti happeline koorimine, et kaotada pigmendilaike (salongihooldus) ning vähendada peenikesi kortsukesi.

Kas looduslik kosmeetika hakkab või on hakanud rahva seas enam populaarsust koguma? Miks?

Kuna 2016. aasta märksõna on naturaalne look näos, siis kindlasti. Noored on üha rohkem hakanud mõnusaid saunaistumisi tegema ja selle käigus enamjaolt naised mõtlevad välja ökokoorimisi, mis pehmendavad nahka ja koorivad keha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles