Macy Gray: mu uus plaat on inimesi segadusse ajanud

Valner Valme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Macy Gray, üks moodsa souli suurnimesid. Teisipäeval Tallinnas, sel pildil septembris Los Angeleses.
Macy Gray, üks moodsa souli suurnimesid. Teisipäeval Tallinnas, sel pildil septembris Los Angeleses. Foto: SCANPIX

Teisipäeval esineb Tallinnas Nokia kontserdimajas Jõulujazzi raames USA suurimaid r’n’b-tähti Macy Gray (43). Kui ta üksteist aastat tagasi oma käheda hääle ja huligaanliku maneeriga läbi lõi, siis hakkasid tema debüütalbumile «On How Life Is» kohe auhinnad langema.


See oli uus soul, aga see oli vana soul, igal juhul see oli midagi ehedat ja üsna teistsugust, kui urbanpopis üle-eelmise kümnendi lõpus muidu moes oli. Kontos on tal üks Grammy ja neli nominatsiooni, kaks BRIT Awardi ja kaks Billboardi auhinda ja kaks MTV auhinda ja muud pudi-padi.

Tallinnas esitleb Macy oma tänavust uut, viiendat albumit «The Sellout», mille pealkiri on mõnes mõttes eneseirooniline, plaat pakub pigem staadionipoppi kui hingeviiuleid.

Valisin mingi sada numbrit (peast muidugi) ja sattusingi Macy hotellituppa Pariisis. Tal on väga kõva hääl, kostis isegi üle telefonijuhtmetes uluvate iilide.

Halloo, Macy Gray, helistan Eesti suurimast ajalehest Postimees, mu nimi on Valner Valme ja mul oleks paar küsimust, kui sobib.

Mh-mh. Okei!

Kuidas Pariisis ilm on?

Väga selge, mahe, ei ole külm õnneks, võib-olla 40–50 kraadi (Fahrenheiti skaalal – VV).

Mis toimub Pariisis?

Ma esinen täna õhtul ühel erashow’l, see on Replay Flagshipi avamine. See on uus suur pood Pariisis (kohal oli palju kuulsusi Tara Reidist LaToya Jacksonini – VV).

Teisipäeval esinete juba Tallinnas ning tänavune graafik on teil üldse tihe olnud. Ootate juba jõulupuhkust?

Oo ei, ei, ma armastan esinemist, laval on alati parim osa minust, ainus asi on ringirändamisega see, et ma igatsen oma laste järele (Macyl on kolm last: 16-aastane Aanisah, 15ne Tahmel ja 13ne Cassius – VV). Ma mõtlen neile kogu aeg, aga satun liiga harva koju. Sest ma olen alati valmis esinema, alati!

Mul on kõik teie albumid ja ma pean ütlema, et uus album on üpris erinev võrreldes varasematega, rohkem nagu roki- ja popiplaat, mitte halb, aga nn puhast souli on vähem. Kuidas see plaat sündis?

Tahtsingi teha teistmoodi plaadi, ma tõeliselt naudin erinevate laulude kirjutamist, teha mis iganes mulle pähe tuleb – selline vabadus on ülimalt tähtis. Mulle endale meeldib eri sorti muusika. Tean, et mu uus plaat on inimesi pisut segadusse ajanud, aga ma ei taha ajada kogu aeg üht kindlat rida.

«The Selloutil» on suured viisid, mõni kõlab isegi nagu staadionirokk.

Hahahaa, sa mõtled lugu «Kissed It»?

Näiteks jah vist. Internet kirjutab, et teie päris nimi on Natalie Hinds, sündinud lausa Natalie Renee McIntyre, nii et miks mitte Natalie ja miks Macy Gray – selline lihtne artistinimi, Natalie on ju isegi nagu ilusam?

Tead sa, ma armastan oma päris nime, aga ikka ju on artistidel mingid hüüdnimed ja ma nimetasin end Macy Grayks ja nii jäigi. Õigupoolest keegi teine nimetas mind Macyks, aga see on pikk lugu. Nii ta on külge jäänud.

Te olete äärmiselt edukas artist, meeletult tabelitipuhitte USAs ja Suurbritannias, mujal ka, kõik need auhinnad, filmirollid... Kas vahel peatute hetkeks ja mõtlete, kuidas see tuli? See võiks ju olla üllatav, arvestades, et alustasite laulukirjutajana ja ise hakkasite laulma alles siis, kui mingi laulja ei ilmunud kohale ja te pidite ise oma lood sisse laulma. Oli nii?

Jah, sul on õigus. Nii oli. Ja see kuulsus üllatab mind endiselt. Olen selle nimel kõvasti töötanud, aga see, mis on juhtunud, on ikkagi vedamine. Muidugi on alati omad tõusud ja mõõnad, sellega kaasnevad reisid ja ebamugavused, aga mõniteist aastat tagasi ei oleks ma iial osanud arvata, et see kõik nii läheb, et teen maailmale mitu tiiru peale ja nii edasi, see on mulle ikka veel suur üllatus.

Kes on teie lemmikartistid?

Mu lemmikbänd on Black Keys, meeletult hea. Võrratu! Siis olen veel suur Kanye Westi fänn.

Mina ka. Mõlema fänn.

Siis Beyoncé, kas sulle meeldib Beyoncé?

Muidugi. Kuidas siis teisiti.

Ja mulle meeldib paar Googoo Gaga lugu ka.

Väga tore. Mida Tallinnas esitate, kas ikka vanu hitte ka uue plaadi materjali kõrval?

Ja me teeme sellise eriti võimsa miksi kõigist mu albumitest. Teeme ägeda show’. Räägitakse, et teil on lahe maa ja ma juba väga ootan seda reisi.

Meil siin sajab lund kogu aeg, aga teie vist lund ei karda, olete põhjaosariikide tüdruk, eks ole.Ohiost.

Jaa, mulle meeldib lumi. Mitte et iga päev peaks sadama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles