Pärimusmuusika festivali passid tulevad müüki kolmapäeval

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folgifestival
Folgifestival Foto: Elmo Riig

Kolmapäeval, 1. detsembril jõuavad müügile tuleva aasta Viljandi pärimusmuusika festivali passid. Kui varasematel kordadel on passe müüdud üksnes festivali kodulehel, siis sel korral saab neid osta Piletilevi veebilehelt ja müügikohtadest üle Eesti.


Balti- ja Põhjamaade suuremate vabaõhufestivalide hulka kuuluva pärimuspeo pealik Ando Kiviberg avaldas veendumust, et 28.—31. juulini aset leidev XIX pärimusmuusika festival paneb Viljandi lossimäed ja südalinna lõbusalt pulbitsema, nagu see on olnud eelmiste festivalide ajal.

Sedapuhku on korraldajad otsustanud festivali keskmesse tõsta rütmilisuse. «Eesti pärimusmuusika on olnud valdavalt meloodiakeskne, mistõttu loodame, et pealkiri «Rütm ja pulss» innustab muusikuid oma pillidel rütme üles leidma ning nendega kuulajaid ja tantsijaid inspireerima. Usun, et sellest saab taas ühtehoidev pidu, millele on teretulnud kõik noorusliku meelelaadiga õnnelikud inimesed, kellele pole võõras armumis- ja süvenemisvõime,» rääkis Kiviberg.

Programmipealik Tarmo Noormaa selgitas, et välisesinejaid valides peetakse silmas ennekõike neid Euroopa ja muu maailma piirkondi, kus rütmipillidel on olnud traditsiooniliselt suur tähtsus. «Oodata on ansambleid näiteks Baskimaalt ja Galiciast, Quebecist, Venemaalt, aga ka niinimetatud kolmanda maailma riikidest.» Põhiprogrammis on ligi 70 kontserti, millele lisandub arvukalt esinemisi rohelisel vabalaval ja tantsupõrandal.

Passe on piiratud kogus. Esimesed 600 müüakse hinnaga 705 krooni (45 eurot), järgmised 800 hinnaga 814 krooni (52 eurot). Nende lõppedes pannakse viimased 600 passi müügile hinnaga 924 krooni (59 eurot).

Pass tagab festivali ajal sissepääsu kõigile välikontsertidele, ööklubisse ning pärimusmuusika aidas ja Jaani kirikus antavatele kontsertidele. Lisaks annab pass teiste sisekontsertide kuulamiseks soodustuse. Kõik kuni 12-aastased lapsed pääsevad Viljandi festivalile tasuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles