Playboy õppetunnid: mida rääkis erootikaajakiri disainist ja sisekujundusest?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aasta Playboy playmate'i Raquel Pompluni fotosessioon.
2013. aasta Playboy playmate'i Raquel Pompluni fotosessioon. Foto: SCANPIX

Elle Decor vaatleb ajakirja Playboy pärandit: mida paljaste naiste pildid, Hefner, jänkud ja häärber meile sisekujunduse ja disaini vallas õpetasid? Kes arvab, et mitte tuhkagi, arvaku uuesti!

1. Tegi kummarduse suurkujudele

Aastal 1961 pani Playboy kokku maailma mööblidisaini suurkujud George Nelsoni, Edward Wormley, Eero Saarineni, Harry Bertoia, Charles Eamesi and Jens Risomi, avaldades ikoonilise foto nende panusest maailma disainiklassikasse. Niisamuti on ajakiri pühendanud leheruumi Ameerika arhitektuuri suurkuju Frank Lloyd Wrighti loomingule. Ajakirja olulises osas, suures intervjuus on figureerinud samuti tipparhitekte: näiteks Frank Gehry aastal 2011, kes muide ütles seal oma kuulsa arvamuse, et 90% hoonetes, milles me elame pole arhitektuuriga mingit pistmist.

2. Kodu kui osa poissmehe imagost

Näita mulle, kus ja kuidas sa elad, ja mina ütlen, mis mees sa oled: Playboy kujundas elamisest poissmehe imago olulise osa. Aastal 1962 nägi unistuste poissmehekodu välja selline: suur, üliluksuslik, tingimata ümmarguse voodi ja basseiniga majas sees.

3. Võrgutav ja fun kodu

Playboyl on kahtlemata oma roll selles, et kodust sai kirglik paik, täiesti sobilik võrgutamiseks ja kaaslase seksuaalseks meelelahutuseks. Pluss muidugi kodupeod, mille parimaks näiteks oli Hefner ise. Ajakiri näitas ühel või teisel viisil ka päris palju modernistlikku interjööri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles