Viis põhjust, miks inimesed sind vihkavad – aga mis pole sinu süü

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Vahel võid sa üllatusega avastada, et sinu ellu on märkamatult imbunud vihkajad – inimesed, kes sinu seljataga keelt peksavad ning kritiseerivad, ilma et sa seda justkui kuidagi ära oleks teeninud.

Higher Perspective lohutab: vihkajaid tasub mõista! Siin võib olla viis põhjust, miks sind vihatakse ja mis ei ole tegelikult kuidagi sinu süü.

  1. Su elustiil on huvitav. Vihkajad leiavad tee su ellu erinevatel põhjustel, mille vastu lihtsalt ei saagi. Üks neist põhjustest võib olla, et su elustiil on huvitav. Inimesed teavad sulle pelae vaadates, et sa elad head elu ja kui nad ise pole oma eludega piisavalt rahul, pööravad nad oma viha sinu suunas. Ära pane neid tähele, ole lihtsalt sina ise edasi.
  2. Sa tõmbad tähelepanu. See on üks tagajärgedest, mis juhtub, kui su elu on huvitav – tähelepanu koondub sinule. Head päevad tööl, suurepärased saavutused, hea pereelu – see kõik on tähelepanuväärne. Aga kui sina saad tähelepanu, sinu vihkajad jäävad tähelepanuta. Ning mis jääb neil muud üle kui vihata!
  3. Sa oled tugev inimene. Vihkajad ei vihka midagi rohkem, kui sa pead eluraskustele hästi vastu. Vihkajad on loomult nõrgad inimesed ning arvavad, et saavad tugevamaks, kui trambivad üle inimeste, kes neid ümbritsevad. Ainus viis tugevaks saada on siiski iseend kasvatada.
  4. Sa teed head. Oma kogukonnas heategude tegemine ajab vihkajad eriti närvi, sest ise nad ei viitsi midagi eriti ette võtta, mis neid end paremini tundma paneks. Nii püüavad nad leida rahuldustunnet nende inimeste ründamisest, kes maailma heaks üht-teist ära teha üritavad.
  5. Su elu tähendab midagi. Oma hingepõhjas vihkajad teavad, et nad pole oma elus suurt midagi saavutanud. See ei ole kuidagi sinu süü ning vasta vihkamisele armastusega. Proovi neid aidata ja kui nad seda ei soovi, siis pööra neile selg.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles