Sõbranna mees tõmbab ringi - mida teha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Minu parim sõbranna avastas hiljuti, et mees, kellega ta on 23 aastat abielus olnud, ei ole talle truu. Kuigi naine on nädalaid piinelnud, otsustas ta mehe tagasi võtta. Paraku on sõbranna meie külas üks vähestest, kes ei ole mehe varasematest kõrvalsuhetest teadlik. Kas ma peaksin sõbrannale tõtt rääkima, et seekordne petmine ei olnud esmakordne?» uurib lugeja Daily Mailis.

Vastab suhteekspert Rowan Pelling.

Kas su sõbranna on üks sellistest inimestest, kes pigistab mehe tempude ees silma kinni ja on seda meelt, et teadmatus on õndsus? Erinevatel inimestel on ka väga erinevad toimetulekumeetodid, mis hakkab ilmekalt silma seksuaalse reetmise puhul. 

Ma tean üksjagu selliseid inimesi, kes tunnevad, et nende suhe ei peaks liigsele aususele vastu. Kui ka sinu sõbranna on selline, siis kuidas võiks ta reageerida, kui ühtäkki tõe päevavalgele tood? Pea meeles, et see pole sugugi tavatu, kui naine loobub pigem sõbrannast, kes teda mehe truudusetusest informeerib. Sageli tuletab halbade uudiste tooja neile meelde asju, mida nad tahaks parema meelega unustada.

Lisaks tuleb sõbrannal sel juhul leppida teadmisega, et tema parim sõbranna teadis mehe kõrvalsuhetest juba enne teda. See võib olla väga ärritav.

Parem oleks, kui sa ei tuleks oma šokeerivate paljastustega sõbranna ees välja, vaid paneksid tähele, milliseid signaale ta sulle saadab. Võib olla, et mõne aja pärast kurdab ta sulle juba ise, et kahtlustab meest tõe varjamises. 

Sel hetkel saad soovitada tal oma sisetunnet usaldada ja survestada meest tõtt rääkima – võid ka lisada, et oled kuulnud kõlakaid, aga ei ole varem arvanud, et neil võiks tõsi taga olla.

Hea sõprus tähendabki seda, et aitad sõbral tõe ise välja selgitada, mitte ei alanda teda üleolevate teadmistega. 

Sinu sõbranna vajab toetust ja kannatlikkust. Kui ta avastab, et suhe muutub talumatuks, räägib ta kindlasti sellest esimesena just sulle. Siis saad juhtida teda tõe ja tugevuse poole. Eradetektiiviks võid hakata alles siis, kui tema õnn või vaimne tervis sellest sõltuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles