Ieva Ilvese kõrge profiiliga sõbrad: ta on inimene, keda saab usaldada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ieva Ilves (Kupce) aastal 2004 MTÜ Vaba Valgevene juhina toetamas vangistatud Valgevene opositsiooniliidrit Mikhail Marynichit. Foto: Erakogu
Ieva Ilves (Kupce) aastal 2004 MTÜ Vaba Valgevene juhina toetamas vangistatud Valgevene opositsiooniliidrit Mikhail Marynichit. Foto: Erakogu Foto: Erakogu

Ieva Ilvese sõbrad rääkisid saates «Radar», et Eesti uus presidendiproua on inimene, kes on alati lähedaste jaoks olemas.

«Tunnen Ievat juba 15 aastat või isegi kauem. Ta töötas välisiministeeriumi osakonnas, mis tegeles julgeolekuga ja NATO-ga liitumise teemadega. Mina töötasin kaitseministeeriumis. Meil oli tihe koostöö,» ütles Läti välisminister Edgars Rinkevics

«Kui töötasime NATO tippkohtumise ettevalmistamisega, mis oli üks tähtsamaid sündmusi Läti ja Balti riikide ajaloos. Ieva oli ka Riia konverentsi korraldamisel väga aktiivne. Tal olid head suhted ka seal viibinud president Ilvesega. Olin tol ajal tema ülemus ja võin öelda, et kui ta tuleb su juurde uue vägeva ideega, on esimeseks reaktsiooniks «ei». Kuid ta tuleb ka teist korda ja kolmandal korral ütled endalegi üllatuseks «jah». Ja ei vaidle.»

Rinkevics lisas: «Ta on ennekõike väga aus inimene. Vahel väga otsekohene. Ta on väga hoolitsev sõprade suhtes. Ta on alati olemas, kui abi vajad ja ta on su kõrval nii headel kui halvematel aegadel.»

Praegune politiik ja endine Läti kultuuriminister Sarmite Elerte oli kutsutud Ilveste pulma.

«Tunnen Ievat aastast 2009. Ta on tugevate väärtustega isiksus, strateegilise mõtlemisega ja heade organisaatorioskustega. Suudab inimestega toime tulla, ohverdamata seejuures põhiideed,» rääkis Elerte. «Saime väga headeks sõpradeks ja suvel, kui kuhugi välismaale läksin, hoolitses ta mu maja ja kassi eest. Kass oli väga õnnelik ja isegi priskem, kui tagasi tulin. Ieva on inimene, keda võib usaldada. Ja usaldada.»

Ieva tütre ristiema ja pikaaegne sõber, ajakirjanik Gunta Sloga ütles, et lisaks tööle hoiab neid koos sõprus.

«Ieva on väga hea sõber. Tal on suurepärane huumorimeel ja ta on täis elurõõmu. Talle meeldib reisida, raamatuid lugeda, kinos käia,» sõnas Sloga.

Rail Balticu ühisettevõtte juht ja endine Statoili asepresident Baiba Rubesa meenutas lugu ajast, kui ta Ievaga Bakuus tutvus.

«Lätlased on väga kirglikud jaanipäeva tähistajad ja sellega käivad kaasas teatud traditsioonid. Otsustasime kahekesi sealsamas minu korteris Kaspia mere ääres jaanipäeva korraldada. Kutsusime mõned inimesed külla, kuid väike lisand, mille ta kaasa võttis, olid karikakrad, millest pärgi punuda. Neid oli päris raske leida juunikuus, Kaspia mere ääres! See tähendab toimuva teadvustamist ja üksikasjadeni läbimõtlemist,» sääkis Rubesa.

Ieva sai president Valdis Zatlersilt medali Läti NATOga liitumise edendamise eest. Foto: Kanal 2
Ieva sai president Valdis Zatlersilt medali Läti NATOga liitumise edendamise eest. Foto: Kanal 2 Foto: «Radar»/Kanal 2
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles