Galerii: näituse «Õhurõhk» avamine

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval avasid ehte- ja sepakunsti ning tootedisaini osakonnad Disaini- ja arhitektuurigaleriis tudengite näituse «Õhurõhk», kus on eksponeeritud interaktiivsed kineetilised lennumasinate varuosadest loodud objektid.

«Õhurõhk» on Eesti Kunstiakadeemia ehte- ja sepakunsti ja tootedisaini osakondade ning ettevõtte Magnetic MRO vaheline koostööprojekt.

Projekti sisuks on algselt reisilennukitele kuulunud varuosade ümbertöötlemine kineetilisteks ja interaktiivseteks kunstiobjektideks. Materjalidega varustab ettevõtmist Tallinna lennujaama territooriumil asetsev reisilennukite hooldusega tegelev ettevõte Magnetic MRO.

Näitusel käsitletakse hetkel aktuaalseid lennundusega seotud küsimusi. Kursuse üheks tõukeks on tuua kokku erineva taustaga loojad ning soodustada Kunstiakadeemia erialadevahelist koostööd, nii valmisidki eksponeeritud objektid ja installatsioonid sepakunsti ja tootedisaini tudengite koostöös.

Näitus «Õhurõhk» on avatud 13. - 28. jaanuar Disaini- ja Arhitektuurigaleriis, Pärnu mnt 6. Avamine teisipäeval, 12 jaanuaril kell 18:00, kõik huvilised on avamisele oodatud.

Näitusel osalevad tudengid on Timmo Lember, Johann Põldra, Mari Saarepera, Lotta Koov, Hannes Tõnuri, Martin Petrov ja Artur Leete. Juhendavad õppejõud on Heikki Zoova, tootedisain ning Rait Siska ja Nils Hint, sepakunst. Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles