Euroopasse võistlema tulnud Taivani laskesuusatajad jäid relvadest ilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laskesuusatamine
Laskesuusatamine Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel peetakse Norras Beitostølenis esimene suurem laskesuusavõistlus ehk IBU karikasarja avaetapp. Eeldatavasti võtavad võistlusest osa 32 riigi sportlased, neist ehk eksootilisem on Taivani delegatsioon.

Korraldajate hinnangul asub nädalavahetusel võistlustulle umbes 150 meest ja 90 naist, vahendab Strafferunden.

«Vastab tõele, et siia sõitsid võistlema ka Taivani sportlased, aga kahjuks pole neil võistlusrelvi,» kommenteeris võistluste korraldaja Erik Østli. «Lennufirma KLM keeldus Amsterdamist nende relvi edasi lennutamast, nüüd proovime leida asendusrelvi, ehk saab mõni sportlane neile laenata.»

Tegelikult on korraldajatel aga ka märksa suurem probleem kui Taivani sportlaste relvad – nimelt lubab ilmaennustus nädalavahetuseks Beitostølenis väga külma ilma ja seega satub võistluste toimumine üldse küsimärgi alla.

Praeguse prognoosi kohaselt tuleb laupäeval külma -19 kuni -21 kraadi ja pühapäeval -19 kuni -22 kraadi, tuulekülmaks prognoositakse -25 kraadi. Sellistes oludes aga laskesuusatajad kindlasti võistelda ei saaks.

Et aga Beitostølenisse sõitsid ka Eesti laskesuusatajad eesotsas Eveli Sauega, on olukord üsna murettekitav.

«Reegel on selline, et kui ilma tuuleta on -20 kraadi või alla selle, siis võistlust ei toimu,» selgitas Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretär Kristjan Oja Postimehele. «Tegelikult kannatab veel võistelda kuni -12 kraadiga, aga kui läheb veel külmemaks, siis sõrmed ja põsed hakkavad külmetama ja isegi kui sellistes oludes võistlus peetakse, pole head tulemust mõtet oodata. Beitostøleni võistlus võib tegelikult vabalt ära jääda, kuigi sellest oleks väga kahju.»

Korraldajad on siiski optimistlikud, et ilm nende võistlust ära ei riku. «Tavaliselt meil enne jõule väga külm külm pole. Lubatakse küll külma ilma, aga me loodame, et päeva jooksul ilm soojeneb ja on umbes -10 kraadi,» sõnas Østli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles