Kanada Siiami kaksikud jagavad nii silmi kui ka tundeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista ja Tatiana
Krista ja Tatiana Foto: kingsway24seven.com

Kanadas elavad Siiami kaksikud Krista ja Tatiana on arstidele huvitavaks uurimisobjektiks.

Peast koos nelja-aastased tüdrukud näevad maailma teineteise silmade läbi, tunnevad samu tundeid ning mõtlevad samu mõtteid, kirjutab Daily Mail.

Tüdrukute arengut alates nende sünnist jälginud neuroloogi Doug Cochrane´i kinnitusel saavad nad teineteise silmi kasutada.

«Üks tüdruk teeb midagi, vaatab midagi ning aju annab impulsi teise lapse silma võrkkestale ja selle tõttu näevad nad läbi teineteise silmade,» selgitas neuroloog.

Tüdrukute keha on eraldi, kuid nende pead on kõrvadest ülaltpoolt kokku kasvanud. Krista hoiab nii ennast kui ka õde elus, kuna temal on neerud ja ta keha pumpab verd ka läbi õe Tatiana keha.

Tüdrukute vanemad ei ole mitte kunagi kaalunud laste eraldamise operatsiooni, kuna see võib lastele ühise aju tõttu saatuslikuks saada.

«Sain pärast oma tütarde sündi palju sõimukirju. Nimetud inimesed sõimasid mu lapsi friikideks ja ütlesid, et selliseid lapsi ei tohi ilmale tuua. Ma ei teinud sellistest inimestest välja. Miks oleksime pidanud, kui nad ei julge isegi oma tegelikku identiteeti paljastada,» lausus laste ema Felicia Simms.

Ema sõnul on Krista juhiomadustega ja Tatiana järgneb talle.

«Nad tunnevad ka teineteise tundeid. Kui üks end kuskile ära lööb, siis tunneb seda ka teine ja hakkab nutma,» selgitas ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles