Miks pühadehooaeg lõppeb nii suure hulga lahutustega?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mingil põhjusel otsustavad paljud paarid just pärast jõule ja aastavahetust, et on aeg asjad pakkida ning eraldi teid mööda edasi minna.

Female First selgitab, mis on need peamised viis põhjust, miks see nii on.

  1. Paarid veedavad pühade ajal omavahel palju aega koos, ilma et segaks kool või töö. See tähendab, et nad saavad üksteisele rohkem keskenduda, nii et kui suhtes on juba mõrad, siis just see on aeg, mil need päevavalgele tulevad.
  2. Pühad toovad paratamatult kaasa ka pingeid, näiteks kelle õlule langeb söögitegemine ning kes peaks tegelema lastega. Kui üks pool tunneb, et teine ei panusta piisavalt, on tülid kerged tekkima.
  3. Ajaveetmine ämmade-äiadega võib olla suur stressiallikas, kui te omavahel hästi läbi ei saa. Kui partner ei hoia vaidlustes sinu poolele, tekitab see paratamatult uusi pingeid.
  4. Jõuluaeg on traditsiooniliselt perekonnale pühendatud aeg, seega paljud, kes on tegelikult otsustanud juba suhtest välja astuda, püüavad vähemalt jõuluaja veel vastu pidada. See võib olla ka viimane kõrs, mis kaameli selja murrab, eriti kui peoperiood ei lähe nii, nagu plaanitud.
  5. Uus aasta sümboliseerib uusi algusi, seega tundub loogiline alustada just sel ajal elu uuelt lehelt. Paljud inimesed otsustavad, et uuel aastal on uued eesmärgid ja uus elu.

Lahutustele spetsialiseerunud jurist Sarah Davidson palub paaridel hästi järele mõelda, kas lahutusega kaasneb kahetsusi või mitte. Lahutamine pole kunagi kerge ja seda otsust ei tohiks lihtsalt vastu võtta. See võib tunduda lihtsa lahendusena, kui sa oled õnnetu, aga lahutusel on alati laiemad tagajärjed ning mõjutavad ka inimesi sinu ümber.

Davidsoni sõnul võib paljusid abielusid päästa, kui inimesed vaid suudaksid omavahel normaalselt suhelda ning oma tundeid väljendada. Samas meenutab ta, et elu on liiga lühike, et elada seda õnnetult ning on tagumine aeg keskenduda õnnele ja tervislikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles