ERR avas internetis oma arhiivid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhääling
Rahvusringhääling Foto: Mihkel Maripuu

Eesti rahvusringhääling (ERR) avas internetis aadressil arhiiv.err.ee ligipääsu oma arhiividele.

Arhiividega saab interneti kaudu tutvuda nii anonüümselt kui registreeritult. Anonüümne kasutaja pääseb ligi ainult nendele andmetele ja sisule, mida ERRil on õigus kõigile vabalt avaldada. Registreeritud kasutajatele saab vajaduste järgi (näiteks õppe- või teadustöö) anda tavapärasest laiemaid juurdepääsuõigusi.

Kasutajaks registreerumiseks on vajalik ID-kaardi või Mobiil-ID olemasolu. Registreeritud kasutajana pääseb süsteemi ka riigiportaali eesti.ee keskkonnas X-tee teenuste kaudu.

Veebipõhine juurdepääs heli- ja videoarhiividele loodi eesmärgiga kultuuripärandit kandev materjal kõigile tasuta kättesaadavateks teha. Praegu on digihoidlast võimalik leida tele- ja raadiosaateid.

Autoriõiguste alaste kokkulepete tõttu on mõnede failide kuulamine või vaatamine piiratud, kuid ERR lubab teha omalt poolt kõik, et osapooltega kokkuleppele jõuda.

Arhiivid täienevad pidevalt, kuid saadete avalikustamiseks tuleb need esmalt digiteerida, restaureerida, täpsustada metaandmed ja suure andmemahuga failid väiksemasse formaati transkodeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles