Ringkäik disainipoes: vaata, milliseid ägedaid asju teevad Eesti disainerid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolm kuud tagasi avas TALI disainipoe lisaks vanalinnale ka Kalamajas: Eesti disainerid teevad aga niivõrd palju ägedaid asju, et poepind kipub varsti juba kitsaks jääma. «Sellepärast suurema pinna võtsimegi, et Eestis on lihtsalt nii palju ägedaid disainereid,» räägib poe juht Triinu Tiisel.

Tiiseli sõnul leiab TALIst peaasajlikult Eesti disainerite töid, sekka ka mõned põnevamad näited Lätist, Venemaalt vm.

Foto: Martin Ilustrumm
Foto: TALI facebook

Palju on moodi ja ehteid, kuid Kalamaja TALIs on hästi eksponeeritud ka  sisustuskaup: Kesselhausi ja COW mööbel, Derelicti disainerite Tõnis Kalve and Ahti Grünbergi põnev taaskasutusmööbel,

Foto: TALI facebook

Maria Rästa TIBU taburet ja vahvad lauakesed, Talkeni riiulid, Woolishi tekstiilid, BlackGizmo valgustid, Andres Ansperi puust treitud valgustid ja kausid.

Foto: Martin Ilustrumm

Silma jäid veel Annike Laigo lilleampel, klaasikunstnik Maret Sarapu vaagnad,

Foto: Kodu.postimees.ee

Kadi Hektori põnev keraamika jpm. Osta saab ka kunsti, näiteks Epp-Maria Kokamäe, Triinu Pungitsa jt. töid.

 TALI valikus eelistavad poe loojad näha pigem naturaalseid materjale ning ostjad on uue TALI üles leidnud ja omaks võtnud. Minevaks kaubaks on väikemööbel, näiteks Talkeni riiulid, aga ka maakaardid, palju ostetakse moodi - suur osa stangedel rippuvast on ainueksemplarid.  «Eestlased ostavad eesti disainerite loomingut hea meelega,» kinnitab Triinu Tiisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles