Pariisi terroris kahtlustatu pääses põgenema, kuna Belgia politsei ei tohi öisel ajal haaranguid teha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei väljastatud Salah Abdeslami tagaotsimiskuulutus
Prantsuse politsei väljastatud Salah Abdeslami tagaotsimiskuulutus Foto: SCANPIX

Euroopa kõige tagaotsitavam isik, Pariis novembrikuiste terrorirünnakute kahtlusalune pääses Belgia politsei eest põgenema Belgias kehtiva seaduse tõttu, mis sätestab, et politsei ei tohi öisel ajal haaranguid teha.

Pariisi 13. novembri terrorirünnakutes hukkus 130 inimest ning umbes 350 sai vigastada, edastab AFP.

Pariisi rünnakute järgselt alustasid nii Prantsuse kui Belgia politsei operatsioone põgenema pääsenud terroristi, 26-aastase Salah Abdeslami tabamiseks.

Abdeslam oli üks neist terroristidest, kes pidi end  Pariisis õhku laskma, kuid ei teinud seda. Ta lahkus 13. novembri hilisõhtul Pariisist ja jõudis järgmisel päeval Belgiasse.

Kaks päeva pärast Pariisi rünnakuid ilmnes, et Abdeslam peitis end Brüsseli eeslinnas Molenbeekis, kust ta edasi põgenes. Mees pääses põgenema, kuna Belgia politseil ei ole õigus teha haaranguid ajavahemikul 21. 00 – 5.00.

Kui Belgia politsei Molenbeekis alates kella 6.00 haarangu tegi, siis Abdeslami ei olnud enam ümber piiratud hoones.

Belgia seadus sätestab, et politsei tohib haarangu teha erandkorras vaid siis, kui kuritegu on alles toimumas või on tulekahju.

Prantsuse ja Belgia politseiallikate teatel põgenes Abdeslam suure tõenäosusega Marokosse.

Pariisi rünnakutega seotud politseioperatsioonid on jätkunud Euroopa mitmetes paikades seni. Sel nädalal arreteeriti Austrias kaks meest, keda kahtlustatakse olevat Pariisi sündmustega seotud.

Need isikud võeti kinni Salzburgi põgenikekeskuses, kuhu nad saabusid läbi Kreeka.

Austria väljaande Kronen Zeitung andmetel kasutasid mehed võltsitud Süüria passe, mis Kreeka piirivalves kahtlust tekitasid.

Pariisi rünnakute eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles