Konn, kes näeb välja nagu «Simpsonite» Mr. Burns

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konn, kes näeb välja nagu «Simpsonite» Mr. Burns
Konn, kes näeb välja nagu «Simpsonite» Mr. Burns Foto: treehugger.com

Rahvusvaheline teadlastegrupp avastas Colombia lääneosast kolm uut konnaliiki.

Nende seas on ka uut liiki aaga, kes näeb välja nagu menuka animasarja «Simpsonid» tegelane Mr. Burns, kirjutab National Geographic.

Veel nimeta konnaliigi esindajad on umbes kahesentimeetrised.

«See konn meenutab oma pika ja kummalise kujuga pea tõttu kurja Mr. Burnsi. Selle liigi esindajad on konnade seas ühes kummalisimad,» lausus ekspeditsiooni juhtinud zooloog Robin Moore.

Ka on sel liigil ebatavaline järglaste taastootmine. Nimelt ei ole neil kulleseid. Emaskonnad munevad munad vihmametsa taimestikku tehtud pesadesse, kus noored konnad arenevad.

Conservation International meeskonnal õnnestunud leida mitu liiki, keda ei ole nähtud aastakümneid. Kaasa arvatud Mehhiko salamander, kelle kohta on viimati teateid 1941.aastast, Côte d'Ivoire ´i konn, keda nähti viimati 1967. aastal ning Kongo Demokraatliku Vabariigi alal olev konn, kelle kohta käivad andmed pärinevad 1979. aastast.

Konnade ja kahepaiksete otsimisprojekt kannab nime «Ten Most Wanted Extinc Amphibians»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles