Linnud piirasid lennuki ümber

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA mereväe E-6B lennuk ümbritsetud linnuparvest
USA mereväe E-6B lennuk ümbritsetud linnuparvest Foto: SCANPIX

USAs Arkansase osariigis sai näha kummalist vaatepilti, kus õhku tõusnud linnuparv ümbritses järsku maanduma hakanud lennukit.

Tegemist oli USA mereväe E-6B lennukiga, kirjutab The Telegraph.

Piloodil õnnestus üle 100 miljoni dollari maksev lennuk õnnelikult maapinnale tuua. Varem on ette tulnud juhtumeid, kus linnud on mootoritesse lennanud ning need on selle tõttu seiskunud.

Linnud olid Arkansase Fort Smithi lennuvälja juures rohuplatsil söömas. Kuid teadmata põhjusel tõusis parv järsku lendu ja sattus kokku lennukiga, mis oli võtnud suuna maandumisele.

Selle ebatavalise hetke tabas fotograaf Kaia Larsen 29. oktoobril.

«Kui ma lähemale jõudsin, nägin et linnud ümbritsesid lennukit nagu üks suur pall. Mõistsin, et sellist vaatepilti ei näe igapäev. Peatasin kiiresti auto, ronisin masina katusele ja tegin pilte. Parema pildi saamiseks kasutasin ära ka minu auto kõrvale pargitud veoautot. See oli tõeliselt uskumatu vaatepilt,» meenutas fotograaf.

USA ametlikel andmetel on viimase 20 aastaga lennukite mootoritesse lennanud lindude tõttu hukkunud umbes 200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles