Kahe küsimuse reegel teeb tutvuse loomise lihtsamaks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik oleme olnud selles olukorras. Pidu või muu vabam õhkkond, keegi läheneb. «Kuidas läheb?» kõlab tervitusküsimus ning hoolimata ilmselgetest vihjetest ja vestlusega mitte kaasa minemisest kutt muudkui jätkab ja jätkab jutustamist... Siin on lihtne reegel, kuidas mitte inimestele närvidele käia!

Allie Jones kirjutab oma Gawkeri kolumnis ühest sarnasest juhtumist, kui teda baaris võõras mees tülitas. Mehe küsimused polnud küll vastikud ega otseselt ebamugavad, aga tundus, et võõras ei saanud lihtsalt aru Allie huvipuudusest.

Seega annab Jones lihtsa nõuande kõigile, kes veel vana kooli kombel inimestega avalikes kohtades tutvust sobitavad ja võõrastega juttu ajama lähevad. Piirdu kahe küsimusega! Mõlemad võivad olla üldised ja üldse mitte ründavad, aga kui sinu kahe küsimuse peale pole vestluskaaslane rohkem panustanud kui õlakehituse või umbmäärase «Okeiga» ja omalt poolt midagi sinu kohta küsinud, võid sellele tutvusele kriipsu peale tõmmata ja edasi liikuda.

Niisiis: kahe küsimuse reegel! Kui teine pool on sinust huvitatud, küsib ta sult midagi ka ise. Kui seda pole juhtunud, oled tõenäoliselt sina üleliia pealetükkiv ja teine tahab lihtsalt olla viisakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles