Tänavatantsu pioneer Joel Juht: kahju, et aeg ja raha hoiab noored golfist eemal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavatantsu pioneer Joel Juht golfist: aeg ja raha hoiab noored golfist eemal
Tänavatantsu pioneer Joel Juht golfist: aeg ja raha hoiab noored golfist eemal Foto: MediaMarketing

Eesti suurima tänavatantsukooli asutaja ja tänavatantsu pioneeriks nimetatud Joel Juht leiab, et golf sobib kõigile noortele, kuid tõenäoliselt hoiab neid sellest eemal raha- ja ajanappus, kirjutab ajakiri Golf.

Foto: MediaMarketing Est OÜ

Tantsukool JJ-Street alustas oma tegevust 2003. aasta sügisel. See on Eesti esimene ja suurim tänavatantsukool, mis tänaseks tegutseb üle kogu Eesti ja kus saavad tantsimist õppida nii lapsed kui täiskasvanud.

Lisaks on kool tunnistatud Tallinna linna poolt üheks parimaks erahuvialakooliks, mis on alati suutnud kõiki oma õpilasi innovaatiliste ideedega üllatada. Ajakiri Golf uuris Joel Juhi käest, kuidas noori kaasata ning kuidas kulgesid Joeli enda esimesed golfikatsetused.

Joel, teil on esimesed golfilöögid tehtud. Kuidas hakkama saite?

Äärmiselt uskumatu, kuid esmakordselt platsil olles lõin palli maksimumi, 120 m peale! Kohe esimene minu jaoks maha pandud pall oli kui proovikivi, kuna öeldi,et kui ma selle esimese korraga õhku löön, olen kõva mees. :) Õnneks läks nii, et sain palli esimese korraga maast lahti ja sõbrad olid üllatunud.

Keegi ei uskunud, et ma esimest korda golfi mängin, aga nii see tõesti oli. Öeldi, et mul olevat selleks annet. Seda aga ei tea keegi enne, kui päriselt platsi peale saab – võib-olla oli minu esimese löögi õnnestumine lihtsalt vedamine.

Olete pea terve elu tegelenud tantsimisega, teie loodud on tänavatantsukool JJ-Street. Kuidas te noori tantsu juurde saate? Kuidas noori golfi juurde tuua?

Meie tegevus tantsukoolis on läbinisti nooruslik, olles samas seotud elustiiliga, mis on tegelikult väga vanade traditsioonidega ja tekitab tõeliselt vaba olemise – mitte et ma tahaksin öelda, et golf selline ei ole. Kuid selleks, et golfi heal tasemel harrastada, on vaja rohkesti aega ja ka rahalisi vahendeid. See on aga asi, mis minumeelest võib noori golfist eemale hoida – kuid see on kõigest minu arvamus.

Kuigi ma golfist veel väga palju ei tea ja tuginen oma hetkearvamusele,on see mäng minu meelest äärmiselt põnev ajaveetmise vorm!

Foto: MediaMarketing

Kas julgeksite golfimängu ka noortele soovitada?

Ma julgen golfi kõigile soovitada! See on tore ala, mida saab harrastada värskes õhus koos kogu perega.

Kui tantsu ja golfi seosest rääkida, siis mõlema alaga saab tegeleda kõrge eani. Kui palju vanemaid inimesi teie stuudios treenib?

Meie treeningutest on osa võtnud näiteks 42-aastased; vanimad on olnud 72-aastased vanaemad, mis näitab juba reaalselt, et tegelikkuses vanusepiirangud ei kehti. See on pigem iga inimese individuaalne otsus.

Youtube’ist võib leida svingikoreograafia õpetusi, millel on tantsimisega küll vähe ühist, kuid kas olete kunagi näinud ka mõnda golfisugemetega tantsukoreograafiat?

Tantsus olen näinud küll igasugused asju, kuid golfisugemetega tantsukoreograafiat ei ole kohanud! Tantsus on palju liigutusi, golfis jälle palju erinevaid keppe ja loomulikult see tore kontrollitud sving.

Foto: MediaMarketing Est OÜ

Millal teid uuesti väljakul näeb?

Plaanin esimesel võimalusel tagasi minna ja rohelise kaardi ära teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles