Õlimängud emale ja titale

Kristina Herodes
, Elustiili toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluõlid
Iluõlid Foto: PantherMedia

Õli pole niisama tore iluasi, see on ka tähtis tarbeasi. Eriti siis kui peres on pisikesi tegelasi või nad on peagi tulekul. Mina jätsin oma lapsi oodates ostmata suurema osa soovitatud kreeme, ravimeid ja muud kraami, aga õli kulus ikka purkide viisi! Olen oma tolleaegse õlivaimustuse üle tänaseni tänulik.

Emmele: Beebiootel emme tähtsaim iluhooldustoode on õli. Raseduse ajal peab nahk pööraselt palju venima ja see paneb selle elastsuse tõsiselt proovile. Mõnele piisab headest geenidest, kuid igaõhtusest õlihoolitsusest on niivõrd palju abi, nii et venitusarmidest pääsevad needki, kelle emal ja õel need olemas on. Lisaks on see megamõnus rituaal, mida eriti luksil juhul võib ka issi oma kallimale pakkuda.

Kui elu on nahale juba omi mustreid kirjutanud, on nende hilisem silumine palju raskem kui ennetamine. Aga siingi on õlist mõnevõrra leevendust. Õli aitab nii hoida kui taastada naha head toonust ja niiskustaset, mis on noore terve naha tunnusteks.

Lapsele: Titad on sama erinevad nagu isiksused ikka, aga päris sageli on tillukese ilmakodaniku nahk, eriti kätel-jalgadel, päris kuivake. Eriti juhul, kui kodanik pole ilmaletulekuga ülearu kiirustanud, samuti on lootevõi hulk igaühel erinev jne. Ilmselgelt ei taha miniinimese nahale midagi ülearust määrida, aga seda polegi vaja – veidi õli vannivette ja asi on peagi korras.

Pane vaid tähele, et toode oleks looduslik ja mineraalõlidest puhas. Tasub ka teada, et õline tita on libe nagu lutsukala, teda tuleb veidi hoolsamalt valvata, kuid hea mõju ja tita ilmselge rahulolu on seda pisukest ettevaatlikkust kindlasti väärt! Rahustavast aroomiõlist on abi ka siis, kui titat kimbutavad esimeste elukuude nutuhood. Kõhukese masseerimine aitab gaasidega hakkama saada ja minu arvates lihtsalt meeldib tillukesele, nii et tema õnnetase tõuseb ja suure tõenäosusega ei näe ta nutmisel enam erilist mõtet. Õrn massaaž-võimlemine on lapsele kasuks ka siis, kui tillukesel miskit viga ei ole, lähedus ja teineteisemõistmine kasvavad ja niisama on ka lõbus ühiselt mõnuleda.

Foto: AFP / Scanpix

1. Palmer’s Skin Therapy iluõli 60 ml 8.30

Hooldav õli niisutab nahka sügavuti, imendub kiirelt ja silub imeliselt. Hea abiline nii armide kui muude nahaprobleemide vähendamiseks – ennetab ja arstib venitusarme, kahjustunud nahka, kortse, ebaühtlast nahatooni. Kerge koostisega õli sisaldab peale kakaovõi ja E-vitamiini ka seesami- ja kibuvitsaseemneõli, ei sisalda vett ja A-vitamiini.

2. Bio Oil nahahooldusõli 60 ml 14.-

Väga populaarne õli, mis kaitseb naha kuivuse, ebaühtlase tooni ja venitusarmide eest. Sobib ka hilisemaks armiraviks ja naha elastsuse ning prinkuse taastamiseks. Taimeekstraktid ja vitamiinid segatuna puhaste looduslike õlidega on uskumatult tõhus ilurohi, mil ka vananemisvastane mõju.

3. Sundãri Gotu Kola ja vesiroosi kehaõli 100 ml (sundari.ee) 39.-

Rahustav ning täiesti looduspuhas kehaõli niisutab ja pehmendab ning sobib ka kõige õrnemale nahale. Muudab naha pehmeks ja elastseks, hellitab meeli. Aasia vesinaba mõjub nahale toniseerivalt, vereringet ergutavalt ning pinguldavalt. Vesiroosiõli aga rahustab ärritunud nahka.

4. Dr.Hauschka ergutav kehaõli 75 ml 19.11

Mitu head ühes – ergutab meeli ja pinguldab nahka ning hoiab naha elastse, pringi ja kaunina. Lisaks tajud meeldivat värskendust, kui tunned end väsinu või tujutuna. Sidrunhein, puuvõõrik ja põldosi elavdavad lisaks ainevahetust – ideaalne hooldusrituaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles