Ostukäru kutsub näitusel uues rahas arvutama

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunakeskuse liuvälja kõrvale on ehitatud kõrgetest stendidest väike tunnel, mille keskel rullub vaatajate silme ees lahti euroraha ajalugu ja tänapäev.
Lõunakeskuse liuvälja kõrvale on ehitatud kõrgetest stendidest väike tunnel, mille keskel rullub vaatajate silme ees lahti euroraha ajalugu ja tänapäev. Foto: Sille Annuk

Lõunakeskuse liuvälja kõrvale on ehitatud kõrgetest stendidest väike tunnel, mille keskel rullub vaatajate silme ees lahti euroraha ajalugu ja tänapäev. Ning et ajaloohuvitud ka vaatama läheksid, saab näha elusuuruses kõigi riikide euromünte ja ka endale «Tere, euro» mälestusraha vermida.


Näituse disainer, Belgias töötav prantslane Jean-Paul Bernard näitas näpuga, kuhu paksu klaasi alla tulevad mõne nädala pärast meie oma kujundusega mündid. Praegu saab teiste riikide uhkelt säravate metallrahade kõrval näha vaid meie müntide pilte.

«Aga kohe, kui tulevad, paneme ka siia,» lubas elava jutuga mees, kes teab ilmselt kõike euromüntidest ja nende kujundamisest – tegelenud on ta sellega juba viisteist aastat nii Euroopa Komisjonis kui ka nüüd erafirmas töötades.

Keset näitust troonib kõrgel alusel käru, kust leiab nii nõudepesuvahendi, alkoholi, makarone kui ka paari susse. Tegemist on väikese euromänguga: tuleb kokku arvutada, kui suur on ostukorvi hind eurodes, ning kaks kõige täpsemat pakkujat saavad auhinna.

Ning väike näpunäide neile, kes hakkavad endale meenemünti vermima – mida aeglasemalt aparaadi käepidet vändata, seda ilusam on tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles