Marini kolumn: kogu tõde armukestest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Miks peab mees armukest, kui ta väidab, et armastab oma naist? Sest tavaliselt armastabki. Ja mehed on mugavad. Kui on loodud paarilisega pisikestest pusletükkidest koosnev elu, ei taha ükski paikaloksunud elu nautiv mees sellest naljalt loobuda ja jälle nullist elu üles hakata ehitama.

Inimlik on unistada asjadest, millest puudust tuntakse, see pole mitte ainult seks, vaid ka emotsionaalse tähelepanu puudus. Seks on peres selline tore asi, et kui sellega kõik korras on, pole see absoluutselt oluline. Kui voodielu aga puudulik, on see suhtes kõige olulisem.

Minu peas kuulub petmise alla kõik, millest ei julge ega taha partnerile rääkida. Kõrvalsuhted liigituvad seega kindlasti sinna alla, eriti suure reetmisena tunduvad pikaajalised mittejuhuslikud teemad. Ma ei taha kellegi ringiajamisi välja vabandada, vaid arutleda, miks teine naine kõrvale võetakse ja mis ta sellise rolliga nõus on.

Kui oma kaasa kõrvalsuhtest teada saadakse, on esmaemotsioonideks peamiselt viha, kurbus ja õnnetu on olla. Süüdistatakse teist naist, nimetatakse teda (mõttes) litsiks, kes mehele küüned taha ajas ja kindlasti ilma igasuguse inimväärikuseta siin ilmas ringi askeldab. On ka selliseid, kindlasti on rumalaid, kes loodavad, et mees oma pere jätab ja nende juurde tuleb, aga sellistega ei taha vähegi mõtlemisvõimelised mehedki ennast kõrvalsuhteks siduda. Mehed on parimas mõttes primitiivsed olendid kui ütlevad, et tahavad kedagi keppida, siis seda nad mõtlevadki, mitte ei unista pikkadest romantilistest suveöödest, paadimatkadest, suvilasse ühiste puude istutamist või tulevastest lastest.

Teie meest ei taheta päriseks endale. Selle kirepõhise suhte eesmärk pole enamasti teise pere lõhkumine. Uskuge, sellele teisele naisele võib meeldidagi üksi olla, elu on nagu sport, kus teiseks jäämine ei ole tingimata maailmalõpp vaid piisav sooritus. Näiteks kirglik hommikuseks peale laste koolisaatmist, siis mõlemad tööle ja õhtul kumbki oma tegemiste juurde. Teha karjääri, elada äsjatoimunud lahutust üle, otsida alateadlikult oma suurt armastust, aga senikaua tahaks kohustusteta seksi ikka.

Ka armukesel võib olla perekond. Tean üht kaunis keskeas naist, kes korra nädalas kohtub hotellis endast 15 aastat noorema abielumehega. Mitu tundi kirglikku ajusid puhastavat seksi, peale mida paneb see raamatupidajanna oma rangelõikelise kontorikostüümi uuesti selga, toob võsukesed trennist ja läheb koju riburada saabuvale perele süüa tegema. Keegi ei saa haiget, sest keegi ei tea, mina tean kui asjasse mittepuutuv usaldusisik.

Armuke ei jahi ilmtingimata teie mehe raha. Head seksi ei tehta käibevahendite eest, igasugused sponsorlussuhted ja kingitud korterid elavad rohkem kellegi märgades unenägudes. Neid mehi, kes saaksid lubada mitme naise ülevalpidamist, on ikka kaduvväike osa. Kõrvalhüppe partnerile võib olla hoopis lihtsamgi kasvõi oma majanduslikke muresid kurta, selle naise majalaen ei jää seetõttu maksmata, bensiin ostmata või vanaemale uus gaasiboiler kinkimata.

Erilisusefaktor. Kodus naudiskletakse ja seksitakse siis, kui jääb argitoimetuste vahel aega, armukese jaoks see aeg spetsiaalselt võetakse. Sätitakse, mukitakse, tehakse komplimente, selles suhtes ei ole põhjust öelda «pole sul viga midagi». Kui aega on kaks tundi, veedetakse see linade vahel mitte teleka ees, olmeprobleemid jäävad mujale ja elatakse oma fantaasiad välja. Teine naine ei jää igavesti selle mehe ellu. Liiga pikk ajavahemik muutuks juba kaksikeluks ja seda ei soovita. Mehe jaoks pole see vajalik, sest ta otsib vaheldust, värskendust ja ego tõstmist, liiga pikk kõrvalsuhe aga kaotaks kõik need omadused. Samuti kui vallaline osapool kellessegi armub ja oma suhte loob, saab see liiderdajast mees temalt joonelt kinga. Isegi amoraalseks tembeldatud abielumehe lõbustajanna ei taha enamasti enda päriskaaslaseks meest, kel püksis pidevalt kipitab ja kes nii kergelt kõrvalt võtab. Ajutiselt meelt lahutades see negatiivne omadus ei häiri.

Ka armukesel on süda(metunnistus). Ta ei koosne kiusust kedagi alandada või külmaverelisest soovist elusid rikkuda, ta valib endale hetkeks sobivaima. Ta ei pruugi olla mehe pärisperest teadlik, ammugi pole ta selles afääris ainus süüdlane, kes ainuisikuliselt otsustas: «Vot nüüd selle mehe võtangi!»

Kõrvalsuhted ei teki eiteakust. Neid otsitakse, plaksu ei tehta ka ühe käega. Ju see härra ikka ise vaatas ringi, teie kukununnu ei ole salakavalalt võrgutatud, ta ei mõtle teist naist rahuldades silmi kinni hoides kodus ootajale.

Loodan naiivselt, et inimesed on koos õnnelikud ning teineteisele meelega haiget ei tee, aga pauk võib tulla isegi pehkinud luuavarrest. Mu sõbranna maailm vajus kokku, kui koju tulles leidis abikaasa teisega oma abieluvoodis püherdamas. Teise mehega. Kahtlustused ja süüdistused teiste naiste suunas osutusid täiesti mõttetuteks. Moodne aeg, biseksuaalid on uued heterod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles