Eestlased Adam Lamberti kontserdil: kannatused olid seda väärt!

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Lambert esines 6. novembril Helsingis
Adam Lambert esines 6. novembril Helsingis Foto: Margit K.

USA glämmrokkar Adam Lambert alustas oma Glam Nation tuuri Euroopa osa 6. novembril Helsingist ning show'le elas kaasa ka grupp tulihingelisi fänne Eestist.

Kontsert toimus Kaablitehases ja kuna osta sai ainult ühe hinnaga seisupileteid, ootas ligi 3000 fänni mitmeid tunde väljas järjekorras. Adam, kes vahetas esinemise ajal kolm korda kostüüme, esitas tunni aja jooksul lugusid oma debüütplaadilt «For Your Entertainment».

Kuuldavasti jäi laul «Broken Open» esitamata, sest lauljal oli kõri veidi haige. Sellest hoolimata suutis Adam oma erakordse energia ja veatu häälega publiku pöördesse viia.

Osa fännidest kohtas järgmisel päeval kitarrist Monte Pittmani (kes on juhtumisi ka Madonna kitarriõpetaja) ning talle kingiti Kalevi kommikarp.

Eesti fännide muljed

Silva (23, Tallinn): Adami puhul on mind kõige enam lummanud tema hääl - selle võimsus ja ulatus. Üks asi on vaadata videoklippe Youtube'is, kuid täiesti teine elamus on see, kui saab ise olla tunnistajaks sellele talendile. Kontserdil tekkis vahepeal tunne, nagu näeksin und. Ja kõik mis on hea, saab alati liiga ruttu otsa! Läheksin ja kuulaksin teda veel, sest kogu see musikaalsus, artistlikkus ja omapära moodustab ühe perfektse terviku!

Karmen (17, Haapsalu): Pikad ootetunnid tulihingeliste fännidega järjekorras olid väärt kõike, mida sai näha, kuulda ja tunda kontserdil. Adam alustas suurepärase show'ga, mis pani rahva kõigest kõrist kisama. Esimese viie minuti jooksul ei tahetud kuidagi vaikida, mõne aja pärast oli juba rohkem kuulda kaasaelavaid ja -laulvaid fänne. Kogu showprogramm oma lavalise liikumisega ja kostüümivahetustega oli väga nauditav, kõigil oli võimalus veenduda Adami veatus lauluoskuses ja live-esinemises.

Negatiivseks küljeks võis pidada kontserdi toimumispaika, milleks oli endine kaablitehas, kus akustika ei olnud kõige parem ning fännidega lauluvälist suhtlust jäi ehk veidi väheks.

Margit (14, Tallinn): Kontsert oli väga super! Olgugi, et hall, kus kontsert toimus, oli väga jama. Adam andis endast parima ning show oli väga äge. Kahju, et bänd ei tulnud pärast kontserti välja pilte tegema ja autogramme jagama nagu varasematel kontsertidel. Eriti tänulik olen ühele soome tüdrukule, kes meid väljas järjekorras oodates endaga ettepoole kutsus, muidu ei oleks me ealeski nii head kohta saanud - olime kontserdil lava ees viiendas-kuuendas reas. Järgmisel päeval nägime linna peal Adami kitarristi Monte Pittmani, küsisime temalt autogrammi ja tegime pilti.

Nele (22, Tallinn): Minu hääl on siiamaani ära ja see ütleb juba rohkem kui tuhat sõna. Kõik on mures, et kuhu ma oma hääle kaotasin, aga ma ei saa öelda, et Glam Nation Tour võttis hääle, sest seda lihtsalt pole! Oli väärt kontsert. Kummardus.

Angela (17, Viljandi): See oli mu elu üks paremaid kogemusi! Kümmekond inimest minestas kontserdi ajal ja lõpupoole oli endalgi tunne, et pilt läheb silme eest mustaks, aga kõik oli seda väärt. Kuus tundi ootamist oli väsitav, kuid kõik see on tühi-tähi, kuna sain näha oma iidolit.

Ainus kriitika - kontserdipaiga valik oli halb, sest akustika oli kehv ja lava väike.

Järgmine päev oli samuti seotud Adami kontserdiga. Arvasin, et nad on bändi ja tantsijatega juba teel järgmisesse kohta, aga Helsingis jalutades nägime kitarrist Monte Pittmani. Tegime temaga pilti ning üks meist andis talle ka kingituse, Kalevi kommikarbi.

Kerli (29, Võhma): Minu jaoks on Adam «naabripoisi»-tüüpi esineja, üdini hea südamega. Ei ole veel jäänud tunnet, et ta arvab: mina olen kuulsus, aga kes sina selline oled? Temast õhkub lõputut soojust ja headust oma fännide suhtes ning see mulle tema juures ääretult meeldib. Ja ta räägib alati nii mõistlikku juttu.

Karin (16, Haapsalu): Kui me kambakesi halli juurde jõudsime oli mul väike hirm, et äkki me ei näegi midagi - see saba oli nii pikk! Õnneks oli mu soome sõbranna mulle kohta hoidnud ning sain järjekorras üsna ette.

Natuke pärast kuut avati uksed ja mõni minut hiljem olin juba sees. Kui soojendusbänd Monday Box lavalt lahkus, läks rahvamass hulluks. Kontserdi alguseni olid vaid mõned minutid ja kõik karjusid, lootes, et Adam varsti lavale ilmub. Kui ta ükskord lavale astus, olid kõik pilgud temale suunatud. Esimene laul oli «Voodoo» ja võttis aega, et aru saada, mis lauluga üldse tegu on - fännide kisa summutas kogu muusika.

Pärast kontserti tundsin end kuidagi kurvalt - see tunnike oli nii kiiresti läinud! Hallist väljudes oli väga halb olla. Kogu keha oli tuim, kõrvad lukus ning jube janu. Kuid ma leian, et kontsert oli seda kõike väärt. Adam oli lihtsalt imeline live'is!

Kadri (27, Tartu): Adam live'is on midagi hoopis muud kui neid kontserte Youtube'ist vaadata! Väga kahju oli sellest, et ta ei esitanud ühte mu lemmiklaulu «Broken Open». Lisalooks oli ka kõigest «Mad World», kuigi ma oleks «20th Century Boy'd» tahtnud. Natuke pööritasin silmi selle «Helsinki, you're all so beautiful» jutu peale, kuigi ma usun, et Adam mõtles seda ise täiesti tõsiselt.

Kontserdiga jäin igatahes väga rahule, oli kõike seda vaeva sajaprotsendiliselt väärt. Adami hääl on ikka midagi sellist, mida tihti ei kuule. Ja seda isegi live'is ja kui ta võib-olla natuke haige on.

Videoid kontserdist näed allpool!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles