Sotsiaalselt tundlikud teemad tõid võidu

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kuulutati välja Eesti Teatri Agentuuri 2015. aastanäidendivõistluse võitjad. Kuueliikmeline žürii, kuhu kuulusid Peeter Helme, Ott Karulin, Kertu Moppel, Siret Paju (esinaine), Raivo Trass ja Andrus Vaarik, tõstis võistlusele saadetud 92 näidendi hulgast esile 7 teksti. 

Žürii esinaine Siret Paju hindas näidendivõistluse üldise taseme kõrgeks. «Võistlusele esitatud tööde hulgas oli palju selliseid, kus oli näha näitemängukirjutamise oskusi,» tõdes Paju.

Peapreemia ja 2500 eurot võitis Piret Saul-Gorodilov näidendiga «Tark mees taskus». Paju tõi välja, et võidutöös on käsitletud sotsiaalselt tundlikke teemasid eluterve huumoriga ning tegemist on dramaturgiliselt väga tugeva tekstiga.

Teine preemia ja 2000 eurot võitis Loone Ots näidendiga «Gerondid ehk Lõpp». «Paeluv utoopia, mis on tegelikult sarkastiline pilk eestlastele täna,» nimetas Paju teisele kohale jõudnud töö tugevusi.

Kolmanda preemia ja 1500 eurot võitis Kiti Põld näidendiga «Mata mind kaunilt», mis Paju hinnangul on liigutav tekst sellest, kuidas ja miks surmaks valmistuda.

Eripreemiad pälvis Tiit Palu näidend «Lugusid loomadest», mis žürii esinaise sõnul on suurepärase ajastutunnetusega kirjutatud suhtedraama, ning Katrin Ruusi «Poolonu ehk Teekond sinisesse», mis on intrigeeriv lugu põnevast naiskarakterist, kes pöörab oma lähedaste elu pea peale. Eripreemiatega kaasnes autoritele ka 500 eurone tunnustus. 

Äramärkimiseni jõudis Erki Aule «Astuge edasi!» ja Liis Luki «Kallis, ma olen õnnelik». Aule tööd iseloomustas Siret Paju kui erakordselt hästi kirjutatud komöödiat ning Luki näidendi tugevuseks oli tänapäevane käsitlus armastuse olemusest.

Eesti Teatri Agentuuri näidendivõistlus tähistab sel aastal omakahekümnendat toimumisaastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles