Pildid: kiirelt kaalu kaotanud naine sai unistuste keha tänu tasuta operatsioonidele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitlyn Smith
Kaitlyn Smith Foto: Caters News/Scanpix

20-aastane Kaitlyn Smith kaotas kõigest 15 kuuga 94 kilo, mistõttu tuli tal väljaveninud naha eemaldamiseks pöörduda kirurgi poole. Operatsiooni käigus eemaldati naiselt umbes 15 kilo jagu nahka. 

165 cm pikkune Kaitlyn kaalus kõige raskemana 187 kilo. Selleks, et saavutada tervislik kehakaal, soovitasid eksperdid talle maovähendusoperatsiooni, kuid pärast kohtumist ennasttäis kirurgiga otsustas naine hoopis treeningu ja parema toitumise kasuks, vahendab Daily Mail.

Kaitlyn Smith enne oppi.
Kaitlyn Smith enne oppi. Foto: Caters News/Scanpix

Kuus treeningut nädalas ja range toitumisplaan aitasid naisel liigsest kehakaalust vabaneda. Paraku jäi seda meenutama väljaveninud nahk, millest lahti saamiseks oli tarvis kolme rasket operatsiooni. 

Kaheksa kuu vahemikus tehtud operatsioonide käigus tehti Kaitlynile kõhuplastika, pinguldati tuharalihaseid ning eemaldati nahka rinnalt, seljalt ja kätelt. Pärast viimast septembris toimunud operatsiooni otsustas naine oma muutumist teistega jagada. 

Kaitlyn Smith.
Kaitlyn Smith. Foto: Caters News/Scanpix

«Selles teekonnas ei olnud midagi lihtsat,» sõnas ta. «See oli väga raske, eriti alguses. Trennide pärast keha valutas ja mõni päev tundus, et ma ei saa hakkama.»

«Pidin õppima, kuidas teha tervislikumaid sööke. Pooleteise aasta jooksul ei olnud mul mitte ühtegi patupäeva ega patutoidukorda. Ma olen oma peres ainus, kes toitub tervislikult, mistõttu pidin õppima end talitsema iga kord kui käisime väljas söömas ja teised sõid seda, mida minagi oleks tahtnud,» tunnistas Kaitlyn.

Kaitlyn Smith.
Kaitlyn Smith. Foto: Caters News/Scanpix

«Kõige raskem oli vaimne pool - ma olin iseenda suurim vaenlane ja rääkisin endaga väga halvasti. Pidin mõistma, et olen väärt paremat ja neist negatiivsetest mõtetest üle saama.»

Selleks, et operatsioonide eest tasumiseks raha saada, kogus naine annetusi GoFundMe lehel. Juhtus aga nii, et tema ponnistusi märkas Interneti vahendusel Miami kirurg Michael Salzhauer, kes otsustas naist tasuta opereerida. 

Kaitlyn Smith.
Kaitlyn Smith. Foto: Caters News/Scanpix

Liigse naha eemaldamine polnud vajalik kõigest esteetika pärast. Kui nahk oleks jäänud rippuma, oleks Kaitlynit tabanud nakkuste, naharebendite, halva kehalõhna, liigesevalude ja vaimsete probleemide oht. 

«Pärast sellist kaalulangust tahaks end oma nahas hästi tunda - kuid tunne on, nagu oleks ikka oma vanas kestas, millest tahaks välja murda. Nüüd tunnen, et elan jälle päriselt - ma naudin elu iga päev ja olen tõesti õnnistatud,» kiitis ta.

Nüüd on noorel naisel plaanis proovida pidevalt midagi uut ja mitte võtta elu iseenesestmõistetavalt. «Ma ei ole enam kibestunud, kade ja depressiivne teismeline. Olen õnnelik, naeratav ja seltsiv tüdruk, kes meeldib iseendale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles