Video: Norra ansambel andis vabaõhukontserdi ohtlikuks peetaval Trolltunga kaljul

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra ansambel Shining Trolltunga kaljul
Norra ansambel Shining Trolltunga kaljul Foto: Youtube

Selle aasta juunis andis Norra «musta džässi» ansambel Shining vabaõhukontserdi Norra populaarses turismipaigas Trolltunga kaljul, mida peetakse samas ohtlikuks, kuna sellelt on inimesi alla kukkunud.

Sellest kontserdist valmis nüüd peapööritust tekitav video, edastab The Local.

Trolltunga asub Bergenist 200 kilomeetri kaugusel Odda linna ja Ringedalsvatnet järve juures. Tegemist on kaljuga, mis kõrgub 700 meetri kõrgusel.

«Me kõik kardame natuke kõrgust, kuid keegi ei sattunud paanikasse. Kui kontsert läks käima, keskendusime sellele ja unustasime kõrguse,» teatas ansambli juht ja laulja Jørgen Munkeby.

Bändi video «Last Day»  algab drooni tehtud kaadritega lumisest mäestikust, liikudes siis edasi muusikuteni, kes on kaljul 700 meetri kõrgusel.

Muusikud ja nende instrumendid viidi Trolltungale helikopteriga.

«Nii rahalises kui tehnilises mõttes oli see väga keerukas kontsert, kuid me saime sellega hakkama,» sõnas kontserdi korraldanud firma AK Glück-Teigland.

Kontserti nautisid mäel olnud matkajad ja mägironijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles