Gerli Padar ja Uku Suviste kutsuvad kõiki Silmupäevadele!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Padar ja Uku Suuviste kutsuvad kõiki Silmupäevadele!
Gerli Padar ja Uku Suuviste kutsuvad kõiki Silmupäevadele! Foto: promo

15.-17. oktoobril 2015 toimub Narvas ja Narva-Jõesuus omalaadne maitsenautlejate pidu - silmupäevad «Silm suhu!». Restoranid ja kohvikud valmistavad kolme päeva jooksul hõrke silmuroogasid. Sündmuse erikülalisteks on tuntud peakokad ning Eesti estraadiartistid Gerli Padar ja Uku Suviste.

Foto: promo

Start silmupäevadele antakse 15. oktoobril Noorus SPA-Hotelli restoranis Romantic Garden, kuhu tuleb Vladislav Koržets. Tema räägib silmudest ja silmugoogadest ning valmistab kokteilsalati silmudega. Akustilise kontserdiga loob hea tuju Gerli Padar.

Laupäeval, 17. oktoobril Narva Astri Keskuses toimub laiemale publikule silmuroogade degusteerimine ja silmulaat. Kostitatakse igasuguste maitsvate leiutistega, kus peakangelaseks on ikka silmud.

Eesti Vabariigi Presidendi peakokk Taigo Lepik valmistab hõrgu silmuroa otse vaatajate silme all. Silmupäevade korraldaja Jevgeni Timoštšuk räägib, et Taigo valmistab peaaegu 120 portsu erilist rooga, millega kostitab kõiki kohalviibijaid. Ürituse «magustoiduks» on paljude naiste lemmiklaulja - Uku Suviste, kes proovib silmusid Narvas esimest korda oma elus.

Foto: promo

Silmupäevade ametlik lõpuüritus ning samas ka kontsert-õhtusöök toimub samal õhtul Meretare restoranis (Narva-Jõesuus). Seal osaleb taas Presidendi peakokk, kuid seekord on õhtusöögilistel hea võimalus ka ise eelroa valmistamises osaleda. Muusikalist naudingut pakub tuntud viiuldaja Natalie Vinnitskaja.

Silmupäevade korraldajad on veendunud, et sündmus aitab tutvustada kohalikku toitu.

«Kõik meie teame, et Narva jões on silmud, aga võiks tunda uhkust selle üle, et oleme üks kolmekümnest kohast terves maailmas, kust silmusid püüda saab. Seega, esimeste silmupäevade eesmärgiks ongi veel kord rääkida Narva ja Narva-Jõesuu elanikele ja külalistele, et meil on olemas midagi ainulaadset. Ma olen õnnelik, et sai leitud toetus kohalike ettevõtjate  ja linnavõimude näol. Südamest tänan Narva linnavalitsust, Selverit, restorane-osalejaid ja sündmuse partnereid, kes on abiks selle mahuka ja põneva idee elluviimisel,» räägib Silmupäevade korraldaja Jevgeni Timoštšuk.

Foto: promo
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles