Stilistid soovitavad: selle sügise kõige trendikamad peakatted

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsi Altjõe
Kirsi Altjõe Foto: Erakogu

Sel reedel ja laupäeval toimub Tartu Kaubamaja keskuses Moekuulutaja üritus, kus seekord on eriline tähelepanu peakatetel. Seoses keskuse 10. juubeliga on teemaks «Peomõtted peas» ning sel puhul näidatakse laupäeval moelaval paljude tuntud disainerite loodud peakatete show’d. Küsisime sel puhul moeetenduste stilistidelt Piret Vapajevalt, Kirsi Altjõelt ja Britta Laumetsalt kolm küsimust peakatete kohta.

Milliseid peakatteid soovitad sel sügis-talvel kanda?  

Piret Vapajeva: «Seekordne sügismood on just värvide osas eriti põhjamaine. Esindatud on nii soojad pruunid kui ka uhked konjakitoonid, mis omakorda on segatud erinevateks heledateks beežideks, särtsakateks õunapunasteks või jõulisteks ploomililladeks. Selle kõrval on väga oluline koht hallidel toonidel, millele lisavad karget meeleolu must ja valge. Samasugused värvid on vallutanud ka peakatete maailma.»

«Alanud sügishooaja peakatete vormid on samuti julged, esindatud on laia äärega vildist naiste ja meeste kaabud, materjalidest on kasutusel palju karusnahka, mis on miksitud mitmesuguste kangastega. Moes on erinevad kudummütsid, nii suured kui väikesed. Iga peakatte juurde on ka kohustuslik kanda suurt sall, et sügistuul liiga ei saaks teha.»

Kirsi Altjõe: «Kõige popimad on sügiseti ikka kudumid, ka peakattena - erineva tegumoega kootud mütsid. Sel hooajal on lisaks moes erinevad kiiksuga aksessuaarid - talvine tutiga nokamüts näiteks. Pigem on sel hooajal tähelepanu pisut glamuursematel peakatetel - (kunst)karusnahkadega detailid, pits…»

Britta Laumets: «Sel sügisel on väga moodne olla praktiline, sest erinevad soojad kootud mütsid on selle sügise peamiseks peakatteks. See on väga tervitatav trend arvestades külma kliimat ning kohati jõhkraid ilmaolusid. Kootud mütse on valikus erinevaid – erksavärvilised, mustrilised, lihtsamad ning tagasihoidlikumad, kaunistustega ja ilma, tutiga ja tutita jne. Igaüks leiab omale oma, kuid kõige toredam oleks üks lihtne müts ise valmis kududa!»

«Kootud villane müts ei ole ainult suusariietega kandmiseks. Ilusa villase mantli juurde sobib see samuti hästi!»

Näiteid kuulsustelt: Alessandra Ambrosio/Perrie Edwards/Amanda Seyfried/Taylor Swift/Emma Stone. Fotod:
Näiteid kuulsustelt: Alessandra Ambrosio/Perrie Edwards/Amanda Seyfried/Taylor Swift/Emma Stone. Fotod: Foto: BuzzFoto.com/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Milline on su enda lemmikpeakate?

Piret Vapajeva: «Olen klassikalise stiili austaja ja seetõttu on minu lemmikuks kõvast vildist laia äärega meeste kaabu, mida kombineerin erinevate sügiseste ülerõivastega.» 

Kirsi Altjõe: «Mulle on peakatted alati meeldinud, kuigi jah - teismelisena oli mulle raske talvel mütsi pähe saada (siis oli selline periood, et mütsid tundusid nõmedad). Kuid väikese lapsena ja ka nüüd kannan erinevaid peakatteid suure rõõmuga. Eriliseks lemmikuks on baretid ja erinevad tutiga mütsid, mis teevad välimuse lõbusamaks.»

Britta Laumets: «Ma pole kunagi eriline mütsikandja olnud. Eriti nooremana kandsin mütse üsna vastumeelselt. Kuid just viimasel ajal olen ka ise mütsi rohkem kandma hakanud. Teisiti kuidagi enam ei saagi. Paha ja külm on! Minu eriliseks lemmikuks on üks tumeroheline palmikutega beanie, mida armastan kanda oma valge villase mantli ning punaste tossudega. Nii ei jää ma kunagi märkamatuks ja tunnen end ka suurepäraselt!»

Philip Treacy Isabella Blow. Foto:
Philip Treacy Isabella Blow. Foto: Foto: Erakogu

Milline peakate meenub sulle kui kõige erilisem/hullumeelsem/ägedam?

Piret Vapajeva: «Peakattel on erinevaid funktsioone. Kõigepealt peakate kui aksessuaar, mis tõmbab kandjale tähelepanu. Samas on peakattel oluline kohustus kaitsta kandjat külma eest. Kuna meie ilm nõuab peakattelt kindlasti just ka selle viimase funktsiooni olemasolu, siis minu jaoks täidavad ideaalselt neid mõlemaid funktsioone Reval Denim Guildi loodud peakatted. Väga huvitavaid ja põnevaid peakatteid loovad ka Liisi Eesmaa, Tanel Veenre, Britt Samoson ja paljud teised. Soovitan kõigil olla julgem ja kanda rohkem peakatteid ka suvel.»

Kirsi Altjõe: «Galliano! Seekordsel Moekuulutajal on laste pidulik mood (just peakatete ja aksessuaaride osa) inspireeritud selle andeka moekunstniku loomingust. Ta on ka mu kõigi aegade lemmikdisainer.»

Britta Laumets: «Käisin eelmisel aastal Londonis Isabella Blow. Fashion Golore! näitusel ning tema kogusse kuulunud Philip Tracey peakatted olid kõik üsna hullumeelsed ning põhjust ahhetada oli küllaga. Kui rääkida erilistest peakatetest, siis Philip Tracey nimi on esimene, mis pähe lööb.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles