Hiinlased pelgavad kliimamuutust, ameeriklased sõda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia Londoni King`s College ja Ipsos Mori uuringufirma tegid uuringu, milles kaardistati tulevikuga seotud suurimaid kartusi
Suurbritannia Londoni King`s College ja Ipsos Mori uuringufirma tegid uuringu, milles kaardistati tulevikuga seotud suurimaid kartusi Foto: SCANPIX

Suurbritannia Londoni King`s College`i ja Ipsos Mori uuringufirma tegid uuringu, milles kaardistati tulevikuga seotud suurimaid kartusi.

Uuring kannab nime globaalne kartusindeks ja vastanutel paluti valida  2-3 maailma kõige enam ohustavat nähtust, kirjutab Helsingin Sanomat.

Valikuvõimalustena oli ära toodud 14 ohuprobleemi, teiste seas näiteks kliimamuutus, vaesus, vähk, tõrjutus, majanduslangus, rahvastiku vananemine ja aids.

Kahe kolmandiku ehk 67 protsendi hiinlaste arvates tekitab tuleviku suhtes kõige enam hirmu ülemaailmne kliimasoojenemine. Sama asja kardavad kõige enam ka brasiillased, lõuna-aafriklased, indialased ja saudiaraablased.

Kliimamuutust pelgavad kõige vähem austraallased, britid ja ameeriklased. Vaid 22 protsenti USAs vastanutest mainis kliimasoojenemist.

USA ja Suurbritannia elanike arvates tekitab kartust kõige enam terrorism ja võimaliku uue sõja puhkemine. 

«Suurim üllatus selles küsitluses oli, et just hiinlastele teevad enim muret ülemaailmsed probleemid nagu kliimamuutus ja saastumine,» selgitas Ipsos Mori uuringufirma esindaja Robert  Worcester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles