Mees kitarriga = diip?

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Adams- 1989
Ryan Adams- 1989 Foto: Kuvatõmmis

Ryan Adams

1989

PAX AM

Hinne: 4

Adamsi Taylor Swifti «1989» kaverplaat on kohati tinistamisele ohtlikult lähedal. Tema «Bad Blood» on Swift Oasise-võtmes, tema «Shake It Off» on Swift Springsteeni-võtmes, kokku on tema «1989» Swift ühe tavalise Adamsi plaadi võtmes. Kõige selle võttis hästi kokku vana irvhammas Father John Misty, kes tegi The Velvet Undergroundi võtmes kaveri Ryan Adamsi kaverist.

Sellele albumile ei tohiks tegelikult üldse nii palju tähelepanu pöörata: mis seal ikka, austatud, kuid tasapisi tähtsust kaotav indie-muusik tegi austusavalduse eelmise aasta suurimale popiplaadile. Aga kontekst, milles seda albumit hinnati, on tegelikult natuke häiriv. Nagu saaks heast popist päris muusika alles siis, kui seda nabapluusis blondiini asemel laulab kitarriga mees. Näiteks pole Pitchfork kunagi varem Swifti muusikat arvustanud, kuid Adamsi «1989» teenis (küll üsna laitva) revüü välja küll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles