Aasta soundtrack

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paper Towns- Soundtrack
Paper Towns- Soundtrack Foto: Kuvatõmmis

Paper Towns

Soundtrack

Warner

Hinne: 4

Eelmise John Greeni raamatul põhineva filmi «Fault In Our Stars» plaadil leidus aasta üks parimaid lugusid, Charli XCX-i nostalgiliselt sädelev popelektroonika «Boom Clap». Uuel ehk midagi nii tugevat, mis paneks hüüatama «suure Caesari vaim!», ei kõla, kuigi Sam Bruno, kellel pole veel isegi Wikipedia-külge, triviaalsem singel «Search Party» sinna sihib; album tervikuna suudab aga kajada ja kajastada noorusigatsemisi ja -ihalemisi, kõik need superstaar du jour’ide lood on tehtud viimastel aastatel, kuid istuvad juurtega 80ndate üksilduses.

Mittepidutsemisest laulab ka londonlane Kindness melanhoolselt pulseerivas Replacementsi cover’is «Swinging Party». Roki asemel pakub õdedebänd Haim pea kaotanult «I’m falling ... FALLING!» hõikuvat poppi, sest kujutlusvõime on tähtsam kui teadmised, ja vaenlase jääl uisutab kriitikute eelmise aasta lemmik The War on Drugs frustreerunud süntesaatori-indie’is «Burning», mida on võrreldud Springsteeni «Dancing in the Darkiga». Weekndi vari Twin Shadow keerab vaheldumisi kraed üles ja avab pluusinööpe eepiliselt kõmisevas kristall-R&Bs «To The Top».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles