Tundliku naha päästearmee

Kristina Herodes
, Moe- ja ilutoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tundliku naha hooldus
Tundliku naha hooldus Foto: PantherMedia

Põhjamaa naistel on nahaga vedanud – jume särab ja püsime kaua noored. Medalil on aga ka teine külg – paljusid meist kimbutavad tundliku naha probleemid, eriti kohtudes esimeste sügiskülmade, ärritajate ja stressiga. Mis aitaks?

Tundlik nahk ei ole sugugi halb – õige hoolduse puhul püsib see kaua kaunis ja kumav. Kuid stimuleerijate ja ärritajatega tuleb olla peenetundeline. Ega me oma peent Hiina portselanist serviisi ju ka panniharjaga ei küüri?

Kas sinu nahk on tundlik? Kui ta reageerib välismõjudele tavalisest tugevamalt – punetab, ärritub, kuivab, tekitab ebamugavustunnet, siis tõenäoliselt see nii on. Kas see tähendab, et oled nahatüüpide loteriil selle kõige kehvema kaardi saanud? Üldse mitte! Tundlik nahk on naha seisund, mida esineb nii kuiva, normaalse kui rasuse naha omanikel. Tänapäeva hella iluhooldusega on võimalik naha olukorda märgatavalt parandada ja kui ärritajatest otsustavalt eemale hoida, siis hea tulemus ka püsib! Kui aga sobimatu hooldusega jätkata, võib tundlikkusele kalduvast nahast peagi saada ülitundlik, õhuke ja stressis nahk, mis toob kaasa juba tõsisemad mured.

Mida nahk eelkõige vajab? Võimalikult puhast ja tõhusat kaitset ja abi niiskustaseme säilitamisel. Tähelepanelik tuleb olla ka nahka puhastades – unusta sage pesemine ja koorimine – vali maksimaalselt hellad näopiimad ja mitsellaarveed.

Kindlasti hoidu oma nahal katsetamast kõiki iluimesid – jäta see tervistkahjustav töö parem rahumeeli ilutoimetajate kraesse.

Foto: AFP / Scanpix
Foto: Ilufirmad
Foto: Ilufirmad
Foto: Ilufirmad
Foto: Ilufirmad

1. Lumiderm intensiivne päevakreem ja uuenemist ergutav öökreem, 22.-

Kanepiseemneõliga päevakreem niisutab ja tagab kaitse 48 tunniks. Öökreem stimuleerib kollageeni sünteesi, bioaktiivained ning patenteeritud niisutuskompleks taastavad. Tunnustatud Eesti Allergialiidu poolt.

2. Sothys Clarté & Confort kaitsev kreem 41.- ja Nutri-soothing mask 33.-

Hoolistus tasakaalustab, rahustab ja kaitseb. Mask leevendab kohe ebamugavustunde. Hüpoallergiline.

3. Matis SOS rahustav kreem 60.- ja Delicate niisutav kreem 56.-

Hell sügavniisutus tundlikule nahale, jahutavad ja rahustavad ärritustele kiiresti reageerivat nahka. Sobivad nii päeva- kui ööhoolduseks.

4. Mixa rikkalikult toitev kreem 7.96, 24 h kerge, niisutav kreem 8.36

Tundliku naha hooldus täpselt sinu nahatüübi järgi. Kuivustunne saab kohe leevenduse ja nahk muutub päev-päevalt ärritustele vastupidavamaks.

5. Germaine de Capuccini So Delicate kreem 44.40, S.O.S seerum 48.50

Imeõrn ravihooldus, mis annab kohese leevenduse ja mugavustunde ka kõige tundlikumale nahale. Niisutus ja kestev kaitse. Sari on allergiavaba ja dermatoloogiliselt testitud.

Foto: PantherMedia

LISAKS KREEMILE:

•          Kõik nahaga kokkupuutuv olgu mahe – väldi sünteetikat ning mürgiseid värvaineid. Loeb ka see, millega pesed riideid ja voodipesu.

•          Vaata üle toidulaud – tee kindaks, mis sulle sobib ja mis mitte.

•          Väldi tuntud ärritajaid – alkohol, lõhnaained, parabeenid jms. 

•          Hoidu järskudest temperatuurikõikumistest – pakane, saun jms.

•          Meel helgeks! Stress mõjub halvasti igaühele, kuid eriti tundlikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles