Moeblogi eksperimendi tulemused: kuus naist, neli šampooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned nädalad tagasi alustas osta.ee moeblogi kuue naisega Novophane'i erinevate šampoonide katsetamisega. Täna teeb Terje kokkuvõtte ja toob välja šampooni mõjud ning eksperimendis osalevate naiste hinnangud.

Eksperimendis osalesid: 6 naist ja 4 šampooni

Eksperimendi kestus: 2-3 nädalat

Kersti (32):

Novophane Energiat andev šampoon

Esmakasutamisel šampoonipudeli avamisel lõi ninna meeldiv aroom. Šampoon vahutas hästi ja juuksed said puhtaks. Boonuseks oleks muidugi sama tootja palsam, aga palsamit kahjuks eksperiment ei kaasanud. Kasutades šampooni palsamita, jäävad juuksed kergelt kahused ning kamm ei taha läbi käia. Koos palsami ja juukseõliga on juuksed hästi kammitavad. Juba pärast paari pesu oli märgata, et juukseharja jäi ca 70 protsenti vähem juuksed. Juukseid langeb peast ka pärast testperioodi lõppu, kuid tublisti vähem kui enne. Kindlasti kasutan oma šampoonipudeli lõpuni. Testis osalemise võimalusega ja tulemusega olen rahul.

Kaie (47):

Novophane ülitoitev šampoon tugevalt kahjustatud juustele

Juba mitmendat päeva kolleegilt meeldetuletust saades, et pean oma šampoonisaaga kokkuvõtte tegema, mõtlen, et ohh, pidin ma selle asja üldse ette võtma ja üritusele «jah» ütlema. Aga lubadus on lubadus ja nüüd siis seedin seda mõnenädalast kogemust.

Kui lõpuni aus olla, siis olen nende nädalate jooksul oma juustele rohkem tähelepanu ja mõtteid pööranud kui viimase mõne aasta jooksul kokku.

Aastateviisi värvimist ja blondeerimist ei ole ilmselgelt kõige kergem katsumus olnud mu kiharatele. Samas on mind õnnistatud paksu pahmaka ja hea juurdekasvuga. Küllap on oma osa ka mu lühikestel juustel, mida pidevalt nüsida tuleb, seega otsad väga hulluks minna ei saagi, kuna on pidevalt juuksuri kääride vahel.

Kui enamasti pesen juuksed, lasen fööniga üle ja torman välja pea veel poolniiske, siis nüüd muutus tegevus teadlikuks.

Iga kord pestes üritasin šampoonil ka mõjuda lasta ja juuksed korralikult läbi nühkida. Võtsin lõpuks kuulda isegi juuksuri nõuannet ja kuivatasin suurvee juustest enne palsamit. Ohh, ma kujutan ette kuidas mu juuksed ja peanahk rõõmustasid sellist tähelepanu saades. 

Kuidas siis tulemus? Mina võin oma šampoonivalikuga väga hästi rahule jääda. Mu juuksed püsisid pikalt puhtad. Säramist on raske mõõta aga hetkel nad säravad suurepäraselt. Juukseid katsudes on nad pehmed ja läbikammitavad ka teisel ja kolmandal päeval. Ma oleksin oma peapesu palju harvemini teha võinud, kui mu pea nii raske ei oleks ja öösiti soengut täiesti laperguseks ei vormiks. Seega mina pesin selle šampooniga üle 2-3 päeva, vastavalt vajadusele olla soenguga või minna õue sõrmekammi kasutades. Samas oleks võinud jätta vahe ka 4-5 päevaseks, sest juuksed särasid ka siis ja seda mitte rasvast.

Kokkuvõtteks võin öelda, et kellel juuksed takused kipuvad olema ja väheke väsinud moega, võiksid selle šampooni kasutamise kaalumisele võtta. 

Ave (47):

Novophane ülitoitev šampoon tugevalt kahjustatud juustele

Mõtted ja tunded mitte tähtsuse, vaid emotsioonide ilmnemise järjekorras:

  • Mõnus, parajalt paks tekstuur. Mulle ei meeldi liiga kerged/vedelad šampoonid. Nende kasutamisel jääb tunne, justkui nad ei peseks hästi ja neid kulub ka rohkem.
  • Lõhnavaba. Head lõhnad on head, aga kui lõhn ei ole päris «oma», siis pigem eelistan lõhnavaba kosmeetikat. Lisaks mõjub lõhna puudumine ravitoote puhul usaldusväärselt.
  • Kahju, et ei ole sama sarja palsamit. Eelistan reeglina komplekti ühest sarjast. Sellisel juhul on ka hinnang lõpptulemusele adekvaatsem. Praegu, kasutades muud igapäevast palsamit, võib viimane kallutada arvamuse nii ühele kui teisele poolele.

Kui konkreetselt ravitoodetest rääkida, siis teatud probleemide lahendamisel (nt kuivad ja värvitud juuksed) ei ole põhjendatud ainult peanahaga tegelemine. Turunduslikult on (vist) ka mõistlikum pakkuda kaasnevaid tooteid.

Olen harjunud kasutama mitut sarja paralleelselt. Patustasin ka testimise ajal paaril korral ja võtsin vahelduseks mõne muu toote.

Katsetamise alguses anti instruktsioon šampooni mõni minut peas hoida selle paremaks toimimiseks. Tuleb tunnistada, et ka selle vastu ma mõnel korral eksisin. Tavapäraselt lasen ma mõjuda pigem palsamil ja kuna ma enamasti hommikul unisena pead pesen, siis läks peapesu autopiloodile ja šampooni pikem mõjuaeg ununes.

Mingisuguseid imemuutusi ma oma niigi tervetes juustes ei täheldanud. Ilmselt ei olnud ma ka päris õige sihtgrupp.

See võib olla hoopis muudest põhjustest tingitud, aga mulle tundus, et juuksed pidasid pisut vähem aega puhtana vastu. Samas oli testperiood liiga lühike, et süüd testitud šampoonile ajada.

Kadri (31):

Novophane Energiat andev šampoon

Minu kogemus jäi ausalt-öeldes üsna neutraalseks. Juuksed olid sama terved, nagu nad alati on olnud. Võib-olla välja langes neid tõesti mõne karva võrra vähem, aga ega ma kõiki väljalangevaid juuksekarvakesi üle lugema ka ei hakanud. Kord trennis käies oli palsam koju ununenud, aga isegi pärast šampooni kasutamist ilma palsamita olid juuksed täiesti normaalsed – mõne teise šampooni puhul on palsam lausa hädavajalik. Kuna tegelikult on šampooni-palsami komplektid valmistatud just üksteist täiendama, siis tegelikult tundsin just samasse sarja kuuluvast palsamist pisut puudust.

Negatiivse poole pealt tundus mulle, et juuksed lähevad kiiremini mustaks võrreldes minu tavalise šampooniga. Aga üldiselt täiesti normaalne šampoon – ma usun, et kui mu juuksed kahjustatud oleks, küllap oleks siis ka kontrastid selgemini välja tulnud.

Terje (35):

Novophane rasutootmist vähendav šampoon

Kuna eksperimendi pakkumine tuli perioodil, kui selle suve jooksul kõige rohkem sooja ja päikest oli, siis päikese kaitseks kasutasin koduterrassil ringi silgates väga tihti kaabut. Tänu sellele läksid juuksed ka väga ruttu mustaks, kuna soojus, lõõskav päike ja kaabu tegid oma töö. Sellest lähtuvalt valisin eksperimendi tarvis just rasutootmist vähendava šampooni. Pärast esimest pesu sain kohe aru, et olen šampooni osas teinud totaalselt vale valiku. Vapralt proovisin ka teist korda selle šampooniga pead pesata, kuid seegi pesu kinnitas mu vale valikut. Juuksed muutusid hästi kuivaks. Rikkusin eksperimendi reegleid ühe ja sama šampooniga pesta kolm nädalat juukseid ning tegin valiku Novophane Energiat andev šampooni kasuks. Selle šampooni kohta ei ole öelda ühtegi halba sõna. Šampoon, mis puhastab korralikult juukseid, on kergesti väljapestav ning tõepoolest võib öelda, et paneb juuksed särama. Eksperimendist õppisin, et tuleb valikute tegemisel olla täpsem, teha järeldusi pikema perioodi kohta kui viimased 2-3 nädalat ning hinnata oma juuste, peanaha olukorda objektiivsemalt. Õiged valikud on need, mis tulemusi toovad.

Kadri (33):

Novophane K kõõmavastane šampoon

Peale kolmenädalast testperioodi võib eksperimendi igati kordaläinuks lugeda. Šampoon mõjus peanahale hästi, kuna kõõma enam ei ole ja kihelus-kipitustunnet on ka palju vähemaks jäänud.

Kui võrrelda seni kasutusel olnud šampoone ja Novophane K kõõmavastane šampooni, siis tavalise šampooniga jäid mul juuksed peale pesemist libedaks, selline tunne nagu ei peseks šampooni korralikult välja. Eksperimendis olnud šampooniga seda tunnet ei ole. Peale rätikuga kuivatamist olid juuksed mõnusalt kerged ja hästi kammitavad. Peale kahte nädalat hakkas mulle tunduma, et juuksed lähevad kiiremini mustaks. Ei oskagi nüüd öelda, kas see oli tingitud šampoonist või mingist muust tegurist (sügisene ilm, hommiku asemel sai mõned korrad juukseid pestud õhtul jne.).

Kindlasti kasutan selle šampooni lõpuni, aga kas ma uue pudeli seda sama šampooni juurde ostan, selles ma pole ma veel kindel. Šampoon on hea ja aitab, kuid igapäevaselt, nüüd kui juuksed on paremas seisus, eelistaksin kasutada midagi muud.

***

Kokkuvõtteks võib öelda, et eksperiment läks korda. Tähtsaim õppetund, mis ma ise sellest eksperimendist õppisin – tee õiged valikud kui soovid tulemusi. Oluline on mainida, et 3 naist, kes eksperimendis osalesid, olid juba enne šampooni testimist tervete ja elujõuliste juustega. Seetõttu on tervete ja kaunite juuste puhul raske tuua välja tugevaid erisusi pärast šampooni kasutamist. Kaie juuksed püsisid kaua puhtad ning lõid veel rohkem särama nagu «prillikivi» kui endise linnaisa sõnu kasutada. Kersti tõi positiivse külje pealt välja selle, et tal tõepoolest langes testimise lõpuks tunduvalt vähem juukseid peast välja. Kadril vähenes peanaha kipitus ja kihelus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles