«Võsareporter» tegi tutvust Setumaa imelise külaeluga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsareporter
Võsareporter Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 saates «Võsareporter» sai näha rändavat postkasti, röövlist naabrit ja muid külaelu imesid.

Setumaal Mikitamäel elav Kalju polnud juba poolest suvest saadik posti koju saanud. Kuna postiljon põhjustas Kalju postkasti juurest peateele tagurdades avarii, tunnistati koht avariiohtlikuks ja Eesti Post paigutas uue postkasti paari kilomeetri kaugusele. Kalju ja tema naine on aga raske puudega ja neil pole võimalik nii kaugel käia. Eesti Posti soovitatud kohta - naabri maja juurde - nad aga postkasti ei soovinud.

Põlva kandekeskusest selgitati, et asukoht polnud neile kui teenindajale sobilik ja tegemist oli seadusliku käitumisega.

Postitants võttis aga uusi pöördeid, kui selgus, et naabri maja juurde ei sobinud postkast sellepärast, et too olevat Kaljut röövimas käinud. Naaber Tamar rääkis, et tegelikult juhtus napsivõtmise käigus 450 krooni kaduma ja ta mõisteti süüdi sellepärast, et tal oli varasemast rikkumine kirjas. Tamar kinnitas, et ta pole enam röövel ja Kalju posti ei puutuks.

Eesti Posti Põlva kandekeskuse juhataja, Võsa-Pets ja Kalju leidsid öösel kell kaks ühiselt postkastijamale lahenduse. Kalju võttis haiget selga trotsides postkasti selga ja viis selle uude kohta kodust mõnesaja meetri kaugusel asuva teeotsa juurde.

Vaata seekordset «Võsareporterit» allpool!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles