Glämmipauk kuldsest minevikust

Mart Juur
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sweet- Action
Sweet- Action Foto: Kuvatõmmis

Sweet

Action – The Ultimate Story

Sony

Hinne: 4

Sweet oli üks 70ndate põhibände, ansambli edule panid aluse Nicky Chinn ja Mike Chapman, kelle hoolealuste hulka kuulusid paljude teiste tähtede ja tähekeste kõrval ka Suzi Quatro ja Smokie. Chinni ja Chapmani käe all saadud kool oli nii kõva, et esiotsa läksid hästi kaubaks needki plaadid, mis Sweet pärast produtsentidest lahku löömist omal käel tegi. Viimane suur hitt oli 1978. aasta diskolugu «Love Is Like Oxygen», kuid Sweet tegutseb tänapäevalgi. Nüüd on neid lausa kaks: Andy Scotti bänd tegutseb Inglismaal, Steve Priesti oma Californias.

Glämmroki ajaloos jääb lihtsakoeline Sweet kunstnikupoosiga artistide varju. Mis teha, David Bowie ja Roxy Musicu kõrval tabas see saatus isegi T. Rexi. Aga nagu ütleb Gene Simmons: ilma Sweetita poleks olnud Kissi. Rääkimata fännikõnedest, mida on teinud Def Leppard, Mötley Crüe, Axl Rose ja Andrew WK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles