Edukad naised räägivad: kõige olulisem õppetund, mille nad on omandanud

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Edukatel inimestel on eduka inimese harjumused, kirjutasime täna. Aga iga eduka naise eduloo taga on personaalne lugu, igaüks neist on oma teekonnal omandanud unikaalsed teadmised. Mis on kõige olulisemad õppetunnid, mille on need kuus edukat naist omandanud?

Forbes küsis kuuelt tuntud võimupositsioonil olevalt naiselt, milliseid tarkusesõnu võiksid nad teistelegi jagada. Mis on see üks asi, mida nad oleksid soovinud teada, kui olid alles oma karjääri alguses?

Foto: Sipa USA / Scanpix

Jessica Alba (The Honest Co rajaja ja loominguline juht): «Ümbritse ennast inimestega, kes on targemad kui sina. Sa ei tohiks kunagi olla targim inimene toas. Muretse, kui sa oled.»

Meg Whitman (Hewlett Packardi tegevdirektor): «Hoki- ja korvpallitreenerid ütlevad alati, et sa jääd sajaprotsendiliselt ilma kõigist söötudest, mida sa ei anna. Mu ema julgustas mind alati proovima asju, mille õnnestumises ma polnud kindel. Terve oma elu jooksul olen ma saanud seetõttu proovida erinevaid asju, nii mõnigi, millest ma seda ei arvanud, töötas. Ole vapper. Mittetegutsemise hind on palju kõrgem kui vea tegemise hind.»

Anne Finucane (Bank of America asepresident ja globaalne strateegia- ja turundusjuht): «Darwin ütles, et ellu ei jää mitte need, kes on kõige tugevamad või kõige intelligentsemad, vaid need, kes on valmis muudatustega kaasa minema. Ma soovin, et ma oleksin mõelnud sellele, kui ma olin noorem, sest mulle alati tundus, et ma pean alati olema targim või tugevaim. Muutustega kaasa minemine ei tähenda automaatselt oma väärtushinnangutest loobumist, aga see tähendab arusaamist, et keskkond on muutunud ja sa kohaned sellega.»

Foto: AP / Scanpix

Nancy Pelosi (USA demokraatide liider): «Ole valmis. Lihtsalt ole valmis. Sa ei tea kunagi, mis võimalus võib sind oodata. See ei pruugi olla ka rajal, mida sa ise oled endale planeerinud, kuid teised võivad näha sulle seal võimalust. Ma ei plaaninud iialgi kongressi kandideerida. Ma ei plaaninud kunagi saada juhiks. Teised inimesed julgustasid mind seda tegema. Ja ma olin selleks valmis.»

Angela Ahrents (Apple’i poodide seeniorasepresident): «Ma ütlen alati: jää endaks. Me oleme kõik sündinud sellega, millega me oleme sündinud. Võta, mis sul on, ja anna selle abil oma parim. Tea, kes sa oled. Leia elus oma tee. Ära mõtle üle – ma arvan, et me kõik teeme seda üleliia palju.»

Foto: AFP / Scanpix

Gayle King (The Oprah Magazine’i peatoimetaja ja «CBS This Morning» kaassaatejuht): «Ma ütleksin endale: võta rahulikult, kõik läheb täpselt nii, nagu minema peab. Kui sa vaatad oma elule tagasi ja meenutad asju, mille pärast sa muretsesid – issand, ta ei kutsunud mind kohtingule, ta ei helistanud, ma ei saanud seda tööd, ma kaotasin teise töö – siis sa märkad, et sageli, kui kuskil sulgub uks, avaneb teisal aken. Kõik, isegi kui sa seda sel hetkel ei suuda uskuda, läheb lõpuks nii, nagu minema peab. Nii hea kui ka halb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles