Mari ja Kristjan leidsid armastuse jõusaalist

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari ja Kristjan leidsid teineteist spordisaalist.
Mari ja Kristjan leidsid teineteist spordisaalist. Foto: Erakogu

Mari Järv (25) jõudis mõned kuud MyFitnessi spordiklubis trennis käia, kuni leidis sealt oma elu armastuse.

«Olin alati unistanud, et minust saaks nn jõusaali piff,» naerab Mari. Et aga sportimine võib ka armastuse tuua, ei osanud tüdruk küll arvata. Päevitunud Kristjanit silmates mõtles ta hoopis: «Paras ilueedi, raudselt pikutab liiga palju solaariumis.»

Kristjan Pals (24) seevastu oli Mari märgates kohe taibanud, et peab temaga kontakti looma või muidu kahetseb. «Märkasin Mari, kui ta enesekindlal sammul minust mööda kõndis,» meenutab Kristjan. «Ta jäi mulle silma oma eripärase skandinaavialiku stiili ja muidugi perfektse figuuriga! Kuna olen ise suhteliselt arg ja tagasihoidlik inimene, teadsin, et temaga jutule saamine on kindlasti raske,» meenutab Kristjan. «Aga julge hundi rind on ju haavleid täis! Kaotada pole midagi peale selle, et tüdruk annab mulle korvi.»

ÜMBER PALAVA PUDRU

Ühel hetkel vaatas Mari, et Kristjan teeb huvitavaid harjutusi, ning otsustas noormehest eeskuju võtta. «Läksin paaril korral tuima näoga tema kõrvale ja lihtsalt ahvisin harjutusi,» meenutab Mari. «Mul polnud kannatust oodata, millal ta lõpetab, et siis üritada kuidagi järele teha. Ikka kohe täpselt kõrvale, matt maha ja tegutsema!»

Samal ajal kogus Kristjan julgust, et tüdrukuga juttu teha. «Mõned trennikorrad hiljem, kui olin teda väheke jälginud ja julgust kogunud, lõin risti ette ja mõtlesin, et teen otsustava sammu,» räägib Kristjan, kes ühe trenni lõpus küsis, miks Mari viimast harjutust lõpuni ei teinud. «Vaatasin talle otsa ja teatasin, et ei jõudnud!» Kristjan pakkus seepeale, et temalt võib iga kell abi paluda, kui tüdruk jälle jänni peaks jääma. «Enne, kui ta lahkus, mõõtis mind varbaotsast peanupuni pilguga üle ja oligi selleks korraks kõik. Ma ainult seisin seal ega uskunud, mis just juhtus. Aga edaspidi hakkasin juba alateadlikult teda saalist otsima…» muigab Mari.

Kristjanile oli esimene jutuajamine parajalt närvesööv. «Tegin kõik, mida 24 eluaastat olid mulle õpetanud, püüdsin olla oma punastava näo ja väriseva häälega humoorikas, tark ja ilus. Tundus, et see ka õnnestus.»

JACKPOT TÄNU SPORDILE

Nii hakkasid noored aina rohkem suhtlema, kuigi esialgu käis jutt vaid trenni ümber. Ühel õhtul, kui nad kahekesi venitusharjutusi tegid, sai Mari aga aru, et Kristjani jutt on vihjeid täis. «Olin taas oma hädise julguse kokku võtnud,» selgitab Kristjan. «Oli õhtune aeg ja meil mõlemal tundus olevat lobisemisaega. Küsisin, mida ta nädalavahetusel teeb, et ehk oleks huvitatud õhtusöögist või väljaminemisest…» Mari: «Vestlus käis kuidagi ümber nurga, aga mina kui otsekohene inimene küsisin üsna kiirelt, et kas ta tahaks mu numbrit. Tahtiski!» Kristjanile tundus teise jaatav vastus uskumatuna...

Üheskoos käidi veidi koduteed ning õhtul saabus Kristjanilt esimene sõnum. «Kusagil sügaval sisimas teadsin juba siis, et sellest mõnusa jumega noormehest – kes, muide, oli just saabunud Tai-reisilt, see seletas nii mõndagi – võib saada mu elu uus lehekülg. Ja saigi,» nendib Mari

«Ma olin ja olen õnnest lõhkemas, sest poleks kunagi osanud oodata, et leian oma elu armastuse ja kõige kallima inimese just jõusaalist,» lausub Kristjan. «Olen väga tänulik, et sellised asjad juhtuvad. Nii et inimesed, minge trenni ja te ei kahetse! Sport teeb imesid!»

Paar on koos senini. «Leidsin endale armastuse jõusaalist, olles väsinud, ent rõõmus, higine ja mitte kõige ligitõmbavam,» muigab Mari. «Tõeline elu õppetund, et õige armastus leiab sind siis, kui seda kõige vähem ootad ja kui oledki sina ise. Nüüd vaatan enda kõrval inimest, kelle tõi mu ellu sport, soov tegutseda ja areneda, ja võin öelda, et olen saanud peavõidu. Elu koos temaga on just see, millest olin unistanud!»

Copy
Tagasi üles