Mailis Reps – viis last, neli huviala, kolmest koerast rääkimata

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps kahe noorema lapse, nelja-aastase Henry Rogeri ja aastase Frederickiga. Vasakul bostoni terjer Betsy ja paremal prantsuse buldog Blacky.
Mailis Reps kahe noorema lapse, nelja-aastase Henry Rogeri ja aastase Frederickiga. Vasakul bostoni terjer Betsy ja paremal prantsuse buldog Blacky. Foto: Liis Treimann

«Äge on. Tore on. Mulle meeldib. Vahva!» Nii põhjendab omaaegne kahekordne haridusminister, Eesti kahtlemata tublimaid naispoliitikuid, miks tal on suur perekond. Aga pere kõrvalt jõuab ta palju-palju muudki. Kuidas küll? Ta ei välista, et ju tahab midagi iseendale tõestada.

Vähemalt üks näitab isiklikku eeskuju. Mailis Reps, viie lapse ema. Teised poliitikud ainult räägivad, et sündimust tuleks suurendada. Mis on muidugi aktuaalne küsimus, eriti nüüd, kui lauda on löödud kaart, justkui lõunast tulevad immigrandid päästaks meie majanduse ja kindlustaks tuleviku.

Reps (40), kes läheb peagi vastu oma üheteistkümnendale hooajale riigikogus, ei kannata, kui sõnad ja teod kokku ei käi. Argipäevahommikuti sõidutab ta Tallinnas nelja suuremat last vanalinna – kolme kooli ja ühte lasteaeda. «Mind häirib tõsiselt,» räägib ta, «kui seisame hommikul liikluses rivis ja mõned issid-emmed sõidavad bussirajal mööda, lapsed autos. Siis mõtlen, mis eeskuju nad näitavad. Nad annavad edasi mudeli, et teised on rumalad, et niimoodi tulebki ühiskonnas käituda, et nii jäädki ellu.» Tema järeldus kõlab: «Peame palju rohkem mõtlema, mida oma tegevusega lastele ütleme.»

Reps rääkis pärast uue kooliaasta algust Arterile, kuidas suure pere majandamisega töö kõrvalt hakkama saada. Ja seda veel olukorras, kus abikaasa veedab terve töönädala kodunt kaugel, Riias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles