Saksa homöopaatiakonverents lõppes paljude jaoks haiglas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiautod Saksamaal Handelohis, kus toimus homöopaatiakonverents
Kiirabiautod Saksamaal Handelohis, kus toimus homöopaatiakonverents Foto: SCANPIX

Saksa meedia teatel toimus Hamburgi lähedal Handelohis homöopaatiakonverents, kus võidi pruukida keelatud psühhoaktiivseid aineid.

Väidetavalt tarbis 29 sellel konverentsil osalenud inimest 2C-E nime kandvat ainet, mis tekitas hallutsinatsioone, hingamis- ja südamerütmihäireid ning krampe.

Saksamaal on 2C-E tarbimine keelatud. Tegemist on ainega, mis oma omadustelt meenutab nii ectasy't, LSDd kui amfetamiini.

Konverentsile kutsuti umbes 160 päästetöötajat ja 15 kiirabi ning meditsiinihelikopter. Meedia andmetel vajas kohest haiglaravi vähemalt 29 inimest vanuses 24 – 56 eluaastat. Osale süstiti haiglasse transportimisel rahusteid, kuna nad olid hüsteerias.  

Saksa politsei käivitas juhtunu tõttu kriminaaluurimise. Haiglasse viiduid ei ole veel saadud üle kuulata, kuna nende seisund ei võimalda seda.

«Alustame ülekuulamisega kohe, kui need isikud on kontaktivõimelised,» edastas politsei esindaja.

Põhja-Saksamaa telekanal NDR intervjueeris päästejuhti Mathias Köhlbrandti, kelle sõnul ei olnud ta varem millegi sellisega kokku puutunud.

«Krampide ja hallutsinatsioonide käes vaevelnuid oli igal pool, nii hoones sees kui väljas,» teatas päästejuht.

Köhlbrandt on veendunud, et homöopaatiakonverentsil osalenud ei tarbinud narkootikumi teadlikult.

Meediaallikate teatel ei võtnud Saksamaa homöopaate ja teisi alternatiivraviga tegelejaid ühendav organisatsioon VDH (Verband Deutscher Heilpraktiker) juhtunus endale vastutust.

Teatati, et nende liikmetest mitte keegi ei tarbinud konverentsil keelatud aineid.

«Handelohis toimunu kahjustas homöopaatide ja teiste alternatiivraviga tegelejate mainet. Seal ei õpetatud alternatiivmeditsiini ja selle tõttu oleme selliste ürituste vastu,» teatas organisatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles